Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2017 » Квітень » 15 » Будьте моїми послідовниками, як і я - Христа
08:18
Будьте моїми послідовниками, як і я - Христа

    Дорогі паломники!

Сьогодні два роки після смерті отця Василя Поточняка. В Біблії знаходимо такі слова апостола Павла: "Будьте моїми послідовниками, як і я - Христа" (І Кор. 11.1). Тому такий дорогий нам є о. Василь, бо вів нас не до себе, але до Бога. Він сам ішов дорогою до Бога та іншим вказував її своїм життям, проповідями та вчинками.

Вічная пам'ять дорогий отче!!!

о. Антон Борис

«...Я є воскресіння і життя; віруючий в Мене, коли і помре, оживе. І кожен, хто живе і вірує в Мене, не помре повік» (Євангеліє від Йоана 11,25-26). «...Бо Я живу, і ви будете жити» (Ін.14,19). «...Де Я, там і слуга Мій буде» (Ін.12,26).

   Дорогі паломники! У суботу 22 квітня 2017 р.Б. о 11.00 у Соборі Зарваницької Матері Божої відслужиться Божественна Літургія за упокій душі світлої пам'яті отця Василя Поточняка.

   Запрошуємо всіх до спільної молитви у Зарваниці.

Паломникам з Дрогобича та околиць зголошуватися до Людмили - 097-7618730 та Галини - 067-1442421.

 

ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ!

   15 квітня 2015 року Божого в Бреші (Італія) упокоївся в Господі на 42-му році життя, на 18-му році священнослужіння світлої пам'яті отець Василь Поточняк - виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Бог покликав слугу Свого на прощу до Вічного Неба. 

Вся паломницька спільнота "Самбір-Зарваниця" схилила голови у скорботній німоті. Пішов до Неба ревний слуга Божого винограднику, духовний провідник і наставник, організатор прощ мігрантів та їх родин "Самбір-Зарваниця", творець мігрантських спільнот, великий українець і духовний лідер, сіяч Світла, автивності і руху, будитель совісті і зрячості, великий шанувальник слова і пісні, редактор і творець, друг і порадник, брат і син, вічний Паломник, велет віри - отець Василь Поточняк.

   Сумуємо,  молимось і дякуємо Богу, що зустрів нас із отцем Василем...

   Отець Василь Поточняк народився 9 липня 1973 року в селі Лімна Турківського району на Львівщині у багатодітній сім'ї. Закінчив школу, співав та вперше дякував у рідній церкві села Лімна. 

   30 вересня 1990 року, після зустрічі з митрополитом Стернюком, отримавши архиєрейське благословення, поїхав  у Польщу на шестирічне навчання у Люблінській вищій духовній семінарії. 1996 року закінчив Люблінський католицький університет з дипломом "ліценціата догматичного богослов'я", в наступні роки пройшов виклади докторатського курсу у цьому ж закладі.  

Влітку 1996 року повернувся в Україну, у Самбірсько-Дрогобицьку єпархію, де отримав дияконські свячення у безженному стані з рук владики Юліана Вороновського та був призначеним префектом і викладачем у новостворену Дрогобицьку духовну семінарію, читав курс християнської етики у відновленій Дрогобицькій гімназії, очолював Комісію у справах молоді Самбірсько–Дрогобицької єпархії УГКЦ.

27 липня 1997 року  отримав священичі свячення у своєму рідному селі Лімна із рук владики Юліана Вороновського. З 2000 року навчається у Папському східному інституті в Римі.

   Починаючи з 2001 року о. Василь опікувався українцями Італії, а згодом, після створення Пасторально-міграційного відділу - українцями емігрантами в європейських країнах, де не було структур УГКЦ.

   За час служіння в Італії, як Пасторальний координатор українців  Італії, отець Василь заснував понад 70 українських громад, активно опікувався духовним, культурним та громадським життям трудових мігрантів, виступав на їх захист, як перед італійською, так і перед українською владою. Був засновником та головним редактором християнського часопису "До Світла", засновником відзначення Свята Матері, Форумів Українців Італії та багатьох інших культурних та громадських ініціатив. За визначну просвітницьку та організаційну роботу нагороджений Президентом України Віктором Ющенком орденом "За Заслуги" ІІІ ст. Отець Василь Поточняк був ревним священиком УГКЦ та великим патріотом України.

  У 2006 році отець Василь Поточняк став організатором десятиденної пішої прощі мігрантів та їх родин "Самбір-Зарваниця".

   З 2008 року організатором та натхненником щомісячних зустрічей мігрантів, нічних прощ та молитовних чувань мігрантів та їх рідних у різних містах України: Львів (нічна проща Львів-Страдч), Дрогобич (нічна проща Львів-Грушів), Стрий (нічна проща Стрий - Кохавино), Самбір (десятиденна проща "Самбір-Зарваниця", нічна проща Самбір - Лаврів),  Івано-Франківськ (нічна проща Івано-Франківськ - Погоня, Івано-Франківськ - Крилос, Івано-Франківськ - Духова Криниця), Гошів (нічні чування на Ясній Горі), Болехів (зустріч мігрантів), Тернопіль (конференція мігрантів), Киів (зустріч Нового року, конференція мігрантів, нічні чування), організатором Великопостих і Передріздвяних реколекцій для мігрантів (Гошів, Стрілки, Дрогобич), ідейним натхненником спорудження пам'ятника трудовим мігрантам (заробітчанам) у Зарваниці, фестивалю мігрантської творчості у Зарваниці та багатьох духовних та культурно-патріотичних починів.

   Зі серпня 2012 року тривала  боротьба отця Василя проти страшного недугу - раку легенів, в якій він мужно стояв у вірі, у великому дусі та терпінні. Цей час він присвячує організації скайп-конференцій - розважанню мігрантів та паломників над Святим Письмом у Скайп-групах. Кожної другої середи місяця тривають ці скайп-конференції. Будучи хворим він супроводжує прочан до Зарваниці духовними науками через Скайп та розробляє програму на десять днів праць у групах.

  З третього вересня 2012 року Божого тривала цілодобова молитовна сторожа за отця Василя,  "друзям-молільникам із дороги зцілення" отець щоразу надсилав СМС-повідомлення. Дуже чекав Х Ювілейну пішу прощу родин мігрантів "Самбір-Зарваниця" та відкриття пам"ятника мігрантам у Зарваниці.

  15 квітня 2015 року Божого у італійському місті Бреші о 6.15 ранку завершив земну путь і ступив на дорогу небесного паломництва отець Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, духовний провідник паломницької спільноти "Самбір-Зарваниця", відважний священик УГКЦ, великий патріот України, улюблений син Церкви-мами і нас усіх. Його небесне паломництво триває у часі Великої правди - ХРИСТОС ВОСКРЕС!!! 

Запрошуємо всіх паломників, друзів-молільників до молитви та читання Псалтиря за отця Василя Поточняка.

Духовний тестамент (Заповіт) отця Василя Поточняка...Читайте за посиланням... 

...ось так він пішов у вічність, а на устах улюблена пісня "Коли в ясну, спокійну, тиху ніч..."
 

1. Коли в ясну, спокійну, тиху ніч *

На зоряне небо я дивлюсь *

І замислююсь я, чи все гаразд, * І

до Тебе, Отче мій, молюсь:


Приспів: 

О, Боже, о, Боже, Отче мій, *

Про все, що не так, не пам`ятай, *

Бо знаєш, що завжди я є Твій, *

І мене в житті моєму вспомагай.


2. В житті, що переповнене журбою *

Мов об камінь, спіткаюсь я об гріх, *

Коли спокій зникає в хвилі бою, *

Тебе кличу з останніх сил своїх.


3. Шлях життя в людей біжить крутовизною, *

На вершині я бачу свою ціль. *

І хоч часом сил бракує, та з Тобою *

Я дійду, дійду до Тебе, Боже мій. 

Переглядів: 1056 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024