Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2011 » Серпень » 24 » 1-2 ЖОВТНЯ 2011 Р.Б. ВІДБУЛАСЯ- ЗУСТРІЧ МІГРАНТІВ ТА НІЧНА ПІША ПРОЩА ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ПОГОНЯ
00:18
1-2 ЖОВТНЯ 2011 Р.Б. ВІДБУЛАСЯ- ЗУСТРІЧ МІГРАНТІВ ТА НІЧНА ПІША ПРОЩА ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ПОГОНЯ

Дорогі брати і сестри у Христі! Запрошуємо вас 1 жовтня 2011 р.Б. в м. Івано-Франківськ ( вул. Ленкавського 17 В  - Молодіжно-християнський центр св. Івана Боско) на зустріч мігрантів/заробітчан, їх родини та всіх бажаючих християн, організовану Пасторально-місійним відділом УГКЦ, референтурою у справах  мігрантів та іммігрантів Івано-Франківської єпархії УГКЦ , Бф"Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та спільнотою "Пієта".
У програмі зустрічі: мігрантська порадня та нічна піша проща з Івано-Франківська до Погоні.

ТЕМА ЗУСТРІЧІ: "КОЖЕН ЗАРОБІТЧАНИН - ДУХОВНА ЧАСТКА УКРАЇНИ"

ПРОГРАМА ЗУСТРІЧІ:

1 жовтня 2011 р.Б., субота.
17.00 - реєстрація, знайомство, перегляд музейної експозиції
18.00 - Свята Літургія за сім'ї українських емігрантів/заробітчан в каплиці Христа-Чоловіколюбця.
Благословення освяченим елеєм.
19.30 -  праця в групах на тему "Християнська відповідальність сім"ї за наслідки трудової еміграції".
22.00 - початок прощі "Івано-Франківськ - Погоня"
23.30 - Молебень до Матері Божої в Храмі Царя Христа оо. Василіан біля чудотворного образу Богородиці Ласкавої (Станіславівської).

2 жовтня 2011 р.Б., неділя.
01.20  – Панахида біля статуї Ангела-Хоронителя дороги за душі померлих українців-заробітчан, пропалих безвісті - захоронених у світах.
3.00 –    зупинка в м. Тисмениця: праця в групах на тему "Таїнство терпіння"
06.00 Погоня.   Хресна дорога.
07.00 - Свята Літургія.
8.30  подячний молебень. Благословення на дорогу. Роз"їзд. (Вартість проїзду з Погоні до Івано-Франківська 4-5 грн.)

З 9.00 - за програмою святкувань ХVІ Міжнародної прощі вервиці за єдність церкви.
11. 00 - Архиєрейська Служба Божа. Служитиме владика Івано-Франківський Володимир Війтишин.

У часі прощі (перед Літургіями та під час пішої ходи) можна приступити до Тайни сповіді чи поспілкуватися із духівними провідниками.

З собою треба мати: вервицю, молитовник, ліхтарик, плащ-накидку (дощовик).

ДОВІДКА: ЯК ДОБРАТИСЯ?

В Івано-Франківську до Молодіжно-християнського центру, вулиця Ленкавського (орієнтир - Газконтора) можна добратися:

З вокзалу –  автобусами № 78 (зупинка «Газконтора») та №27 (зупинка Ленкавського);

З мікрорайону «Пасічна» – автобусом №28;

Від кінотеатру «Космос» – №23 до вул. Гетьмана Мазепи, далі пройти пішки по вулицях Короля Данила та Биха.

                       

Контактні телефони: 
о. Василь Поточняк - виконавчий секретар ПМВ УГКЦ - (044) 280 68 49;
о. Ігор Пелехатий - духовний опікун спільноти "Пієта" при МХЦ св. І. Боско - 050-1537258;
о. Йосафат Мощич - референт у справах мігрантів та іммігрантів при Івано-Франківській єпархії - 098-4641164:
Ігор Лазоришин - представник спільноти "Пієта", журналіст газети "Галичина" -  066-4539307.

ПРОХАННЯ ДО ВСІХ, ХТО ЧИТАЄ ЦЕ ОГОЛОШЕННЯ: ПОМОЛІТЬСЯ ОДНЕ "БОГОРОДИЦЕ ДІВО" В НАМІРЕННІ ЗА НАШУ ПРОЩУ

Коротка інфомація. Зустрічі мігрантів та їх родин відбуваються  щомісячно у різних містах України: Дрогобичі, Івано-Франківську,  Львові, Тернополі, Києві, Болехові, Гошеві, Самборі.  Їх організовує Пасторально-Місійний відділ УГКЦ, який  опікується українським народом як за кордоном, так і родинами мігрантів в Україні.  Ці зустрічі - живі духовні порадні. Праця в групах допомагає людям відкритись, зрозуміти себе і допомогти іншому.  Такі зустрічі зріднюють навколо Христа, творять родину. А завершуються вони нічними чуваннями або нічною пішою прощею. Теперішня зустріч в Івано-Франківську дарує чудову нагоду припасти до цілющого джерела благодатей Матері Божої в Погонській  Чудотворній іконі.


 ДОВІДКОВО  === ДОВІДКОВО === ДОВІДКОВО === ДОВІДКОВО  === ДОВІДКОВО === ДОВІДКОВО  === ДОВІДКОВО === ДОВІДКОВО

 

ІКОНА МАТЕРІ БОЖОЇ ЛАСКАВОЇ - ІКОНА МИРУ

 Ікона Матері Божої Ласкавої постала на зламі XVIIXVIII століть як копія Ченстоховської Богородиці. Перша згадка про неї датується 1742 роком. Ікону написав 70-літній побожний іконописець Даниїл на прохання секретаря вірменської спільноти Донінга, який завдяки палкій молитві та глибокій вірі чудесно зцілився від тяжкої хвороби очей. Він перший побачив сльози на обличчі Матері Божої. Згодом  Донінг відніс ікону до найближчої вірменської церкви. Із часом слава чудотворної дії ікони рознеслась між народом. 22 серпня 1742 р. комісія визнала надприродний характер цього явища. Справжніх чуд і ласк, які отримували шанувальники Богородиці було так багато, що її назвали Ласкавою.

Розголос, який отримала ікона, був поширений завдяки папі римському Пію VI. У часі між Першою і Другою світовими війнами о. Францішек Комусевич розпочав клопотання про надання чудотворній іконі папських корон. Прохання на коронацію підписалі 20 єпископів трьох обрядів, включно з Митрополитом Галицьким кир Андреєм Шептицьким та єпископом Станиславівським Григорієм Хомишиним.

Апостольська столиця визнала ікону Матері Божої Ласкавої чудотворною і на 30 травня 1937 р. була призначена її коронація. У цій події взяли участь три конфесії, що засвідчило єдність Вселенської Церкви. Молитовна присутність 17 єпископів та великої кількості вірних – це був знак особливої присутності Матері Божої у місті Станиславові.

У 1946 році ікона була врятована від більшовиків і вивезена за новий кордон Польщі.

На прохання отців-василіян м. Івано-Франківська протягом жовтня 2009 р. – березня 2010 р. с. Августина СНДМ написала копію чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої. 5 квітня 2010 р. правлячий єпископ Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин та єпископ-емерит Івано-Франківської єпархії Преосвященний Софрон Мудрий ЧСВВ благословили та освятили копію чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої в церкві Царя Христа монастиря отців-василіян.

За благословення владик 21 квітня 2010 р. ігумен монастиря отців-василіян о. Йосафат Фітель ЧСВВ та о. Порфирій Шумило ЧСВВ освятили копію чудотворної ікони біля оригіналу Матері Божої Ласкавої в м. Гданську (Польща), 23 квітня 2010 р. – в м. Лобженіца (Польща) біля чудотворної ікони Гурецької, а 24 квітня 2010 р. – біля чудотворної ікони Ченстоховської  (Польща). Ікона отримала потрійну силу: ласкавість – від ікони Матері Божої Ласкавої, потіхи – від ікони Матері Божої Гурецької та ясність – від ікони Матері Божої Ченстоховської.

Сьогодні копія чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої виставлена для вшанування та молитви в бічному вівтарі храму Царя Христа монастиря отців-василіян м. Івано-Франківська.



ПОГОНСЬКА ЧУДОТВОРНА ІКОНА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У СВЯТО-УСПЕНСЬКОМУ ВАСИЛІЯНСЬКОМУ МОНАСТИРІ
Початки монастиря у Погоні сягають часів Данила Галицького. А перша письмова згадка про монастир датується 1634 роком.
Назва цього поселення, за народними переказами, походить від успішного завершення битви з Батиєм у XIII ст. біля Тисмениці, військо якого гнав, переслідував і розбив з нечисленними воїнами воєвода Роман (можливо, син Данила Галицького). Воєводі, коли він в окопах чекав, аби тримати оборону, уві сні з'явився святий Миколай Чудотворець і наказав не оборонятися, а сміливо йти на татар, бо у цьому бою він переможе. На місці перемоги над татарами збудовано церкву Успення Пресвятої Богородиці, а там, де приснився воєводі сон – церкву св. Миколая.
Історія появи у Погоні чудотворної ікони оповита багатьма легендами. Написана вона невідомим автором не пізніше 1650 року. 1736 року в обителі було збудовано нову церкву Успення Пресвятої Богородиці у знак вдячности за дари зцілення, отримані при цій іконі, на пожертви шляхтянок Іванни Велигорської з Потоцьких і Софії Загвойської з Угринських. Тисячі прочан приходили до святині. На їхні пожертви з вдячности за отримані ласки в сімдесятих роках XVIII ст. виготовили срібні позолочені шати й корони. Однак під час церковної реформи Йосифа II коштовні шати й корони було знято, як і всі воти, що прикрашали ікону.
На підставі рішення Духовної комісії єпископ Атаназій Шептицький оголосив цю ікону чудотворною. Декретом папи Пія X – від 9 червня 1908 року головному престолу монастирського храму Успення Пресвятої Богородиці надано чотири відпусти на рік.
На початку XX ст. зводять нову церкву та розбудовують монастир. Проте вже 1946 року монастир було ліквідовано радянською владою. У його стінах спочатку розмістили інтернат для розумово неповносправних дітей, а церкву 1950 року знищили. Значну частину майна монастирської церкви і, мабуть також, чудотворну ікону, було перенесено до парафіяльної церкви села Пшеничники біля Погоні. Чудотворна ікона мала кілька копій. Одну з них переховували удома благочестиві жителі з різних сіл. Останнім місцем сховку цієї копії було село Дора, неподалік Яремчі. 26 травня 1996 року цю ікону урочисто перенесли до новозбудованої каплиці на території монастиря у Погоні. Проте тривали пошуки оригінальної чудотворної ікони. Якось, а саме 6 березня 2001 року, настоятель Свято-Успенського монастиря отець Никодим Гуралюк розглядав давню ікону у вкрай занедбаному стані, яку у 1980-х роках повернули з Пшеничників. І це був, як згодом підтвердили спеціялісти інституту «Укрзахідпроектреставрація», оригінал.
1992 року чудотворну ікону було передано до новозбудованої каплиці на території василіянського монастиря в Погоні. Після реставрації 27 червня 2001 року ікону поблагословив Святіший отець Іван Павло II. Тоді ікона повернулася в монастирський храм у Погоні.

Молитва до Богородиці, прославленій у Погонській чудотворній іконі
О вселаскава Богородице на чудотворній Погонській іконі! Багатьох Ти вже потішила, витерла сльози болю тим, що перед Твоїм святим образом шукали помочі, – і знайшли її. Прибігаю до Тебе і я з проханням (прохання): Потіш мене, вислухай і порятуй. Ти, Пресвята Діво, все можеш, для Тебе це не є складно, а мені так цього потрібно! Обіцяю ще більше ширити Твою славу і велич Твого Сина. Потіш мене, вселаскава й милостива Мати. Уповаю на Тебе, Царице Небесна, і вірю, що ніколи мене не покинеш. Амінь.
Переглядів: 3397 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 1
+4  
1 Чудотворна ікона Божої Матері в Погоні   (25.08.2011 00:42) [Матеріалу]
Чудотворна Ікона Божої Матері славилася численними чудами. Частина їх відноситься до XVII-XVIII ст., де Пресвята Богородиця показувала свою силу для потребуючих. Біля Ікони горнулись численні паломники не тільки з Покуття, в ознаку обильних ласк з пожертв зложених в дарунку за вислухані молитви для Ікони Пресвятої Богородиці було справлено срібні шати і корони з золотими оправами і золотий жезл як Цариці Покуття.

В середині XVIII ст. за правління Австрійської імперії, щоб залишити статус існування монастиря, до скарбу австрійського забрано срібні шати і корони, 25 вот, 2 ордени і другі коштовності.

1936 р. о. Дам’ян Богун пише: «хоч ікона і обдерта, та вона не перестає славитись чудами».

1946 р. – відбувається насильне закриття монастиря і церкви. В 60-х роках ХХ ст. церковцю розвалено, всі ікони позначені одним з кагебистів, який в церкві пустив кулеметну чергу зі своєї зброї, ранені ікони перенесено до с. Пшеничники.

Всі ікони повернуто з с. Пшеничники до Погоні в 80-х роках.

З 1992 р. – відбулось ряд чудесних ісцілень через молитовну єдність з Пресвятою Богородицею, які є записані в книзі.

На іконі піднімається видима заслона, мою увагу привертає Богородиця, мені стало якось не по собі, я відхилився назад. Стрепенувся і коли мій погляд застановився на Іконі Матері Божій, в тій хвилині отримав від Неї благовість: «Це я?! А ти мене шукаєш!». Пресвята Богородиця більше нічого не говорила, але щось заставило вдивлятись в Ікону і якісь звуки на мою підсвідомість неначе підказували: «Дивись, це місце від цвяхів, якими були прикріплені корони і шати», це все, що було для мене відкрито, було підтверджено 6 березня 2001 р. авторитетною комісією, яка складалась із спеціалістів інституту «Укрзахідпроектреставрація». Керівник відділу мистецтвознавства та реставрації живопису Н. Сліпченко та головний спеціаліст мистецтвознавець Леся Орушкевич дали заключення: датують ікону серединою XVII ст. Сліди від цвяхів дають констатувати, що над головами Богородиці і Христа пізніше були корони, а на одязі кріпились шати.

Після реставрації, 27 червня 2001 р. Ікона Благословенна Святішим отцем Іваном–Павлом ІІ Папою Римським під час апостольської подорожі по Україні.

І Ти дорогий християнине, дивишся на відбитку чудотворної ікони, і маєш нагоду просити від неї ласк і охорони на всі дні свого життя.



З молитвою і вдячністю: Настоятель Свято-Успенського Погінського монастиря

о. Никодим Гуралюк ЧСВВ

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024