Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2018 » Березень » 5 » У Болоньї та Ченто представили нового душпастиря
17:36
У Болоньї та Ченто представили нового душпастиря

   У неділю, 4-го березня, о. Андрій Жибурський передав душпастирське служіння отцю Михайлу Бойку у громадах УГКЦ у місті Болонья та Ченто за участю владики Діонісія, апостольського візитатора для українців в Італії. Отець Андрій Жибурський був першим парохом персональної парохії Св. Михаїла Архистратига для українців греко-католиків в Болонійській архідієцезії. Апостольський візитатор у цей день очолив три Божественні Літургії у співслужінні о. Андрія Жибурського та о. Михайла Бойка. Перша Божественна Літургія о 10-ій, а друга о 14-ій годині служиться у храмі Архистратига Михаїла у місті Болонья. На другій Літургії співслужив також Монс. Андрій Канято, великий добродій української громади. Він досконало вивчив Літургію українською мовою. Третя Божественна Літургія здійснювалася о 16-ій годині у місті Ченто.

   Перехід душпастирського служіння пройшов у піднесеному дусі. Священик, шо відходить простелює дорогу для нового, а новий дякує і обіцяє гідно продовжувати служіння свого попередника. Вірні любили і цінували працю о. Андрія.

   Владика Діонісій починає свої проповіді з читань 2-ої Неділі, від автора листа до Євреїв кажучи, що все змінюється і старіє, а Бог залишається той самий. І наше вічне життя залежить від єднання з тим, що не проходить. Проповідник говорить, що людина у собі не може зберегти життя, щоб жити вічно, а воно стає можливим у єднання зі Спасителем через віру і доброчинну та некорисливу любов. Любов, єдина, що не проходить, адже Бог – це Любов. Згодом владика переходить на роздум над зціленням рослабленого, якого приносять на ношах, спускають через стелю і ставлять його перед Ісусом, який каже: «Прощаються твої гріхи». Фарисеї відразу осуджують Ісуса Христа у своїх помислах, мовляв, Він богохулить, а Ісус, читаючи їхні думки, каже розслабленому: «Щоб ви знали, що я маю право гріхи відпускати, каже недужому: «Встань, візьми твоє ліжко та йди додому!».

Прощення гріхів і фізичне зцілення ідуть часто разом. Владика подає приклад про надмірне вживання алкогольних напоїв. Самі багато страждають, а ще більшого болю завдають дітям і дружині.

А які страждання і каліцтва у зв’язку з війною в Україні? Гріх провідників народу відбиваються на невинних. Терпіння і страждання належать до сутності життя у світі. У стражданнях народжуємося, і в стражданнях умираємо. І все наше життя проходить через страждання. Ісус Христос приймає на себе всі терпіння світу, щоб нам показати вихід, як його перемінити на засіб нашого духовного зросту і спасіння. Вихід через єднанням з Ним і щойно тоді страждання набирають сенс. Тому піст і роздуми над стражданнями Ісуса Христа – це нагода, щоб увійти у пасхальне таїнство – таїнство переходу, а кожний перехід завжди важкий і болючий.

І на кінець Архієрей дякує о. Андрієві за зразкове душпастирське служіння у Болоньї упродовж 9 років та одночасно вітає о. Михайла Бойка, який належить до кліру Тернопільсько-Зборівської архієпархії.

Отець Андрій, прощаючись з вірними, каже, що не хотів довгих прощань чи сліз, бо вірні повинні прив’язуватися не до священика, а до Ісуса Христа: «Слухати нового душпастиря – це також мене слухати; Його любити – це і мене любити!».

Прес-служба УГКЦ в Італії

 

Переглядів: 466 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024