Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2018 » Травень » 8 » Запрошуємо на ХІІІ Міжнародну пішу прощу родин мігрантів з Самбора у Зарваницю 3-12 серпня 2018 р.Б.
20:07
Запрошуємо на ХІІІ Міжнародну пішу прощу родин мігрантів з Самбора у Зарваницю 3-12 серпня 2018 р.Б.

   З самого ранку 3 серпня прочани зібрались у церкві Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора, де спільною молитвою попросили благословення у Небесної Заступниці і вирушили у дорогу. Із Самбора вийшло 305 прочан. Традиційно попереду колони йшов хрест, як символ живого Бога, за яким ми йдем, далі діти, які несли вишитий рушник з іконою і сама проща. Посередині колони ми несли із собою двосторонню ікону. Першого дня ми були поділені на 23 групи, з яких дві групи: «Промінчики» та «Юнацтво» були для прочан віком до 10 років та 10-14 років відповідно. Наймолодший учасник прощі п’ятирічний Денис Яців. Найстаршою прочанкою стала Юстина Курчик – 86 років.

   Щоденно в програму прощі входили ранішні та вечірні молитви, Божественна Літургія, молебень до Пресвятої Богородиці, вервиця, пісні, праця в групах, молитви намірень, повчальні науки отця та Ісусова молитва.

Архів світлин. Дивіться тут...

Як завжди, чудова організація та маршут прощі сприяли максимальному наближенню до Бога. Спів пташок, легкий вітерець, краса природи, тепле сонце та освіжаючий дощик подарували кожному з нас той мир, який ми так довго шукали. Цьогорічний маршут пролягав лісами, полями, трасою – і це сприяло відчути Божу присутність серед нас.

Дорогою ми мали можливість відвідати цілющі джерела в Раковці та Плугові, побачили визначні пам’ятки архітектури: Свіржський та Золочівський замки та помолилися в Унівській лаврі.

Найбільше підтримували зустрічі. Усіх паломників вражала щирість та відкритість людей. Входячи у села чи міста, місцеві жителі вітали нас квітами, короваями, піснями, усмішками та сльозами.

Одним із основних та по-справжньому особливих дійств на прощі була тайна Єлеопомазання, яка відбулася в с. Унів. В цю зоряну ніч усі прочани зміцнили своє тіло та душу.

Також на прощі ми вчилися довіряти один одому. Ми розділилися на пари, в яких один вів іншого із зав’язаними очима.

Заді колону супроводжували мікроавтобус, який підвозив стомлених паломників, спринтер, який віз холодну воду та фура, в якій були наші речі.

Саме так ми крокували 8 днів, слабкі та стомлені тілесно але піднесені та невимовно щасливі духовно і ввечері 10 серпня під урочисті дзвони Зарваниці, із усмішкою та сльозами радості на очах ми прийшли до нашої небесної Мами, яка радо вітала усіх своїх дітей. До Зарваниці прийшло 320 прочан.

У суботу 11 серпня на співочому полі відбувся паломницький фестиваль на тему «Прийдім з любов’ю до Ісуса», де всі прочани мали можливість показати свої таланти.

Відтак у спільній Архиєрейській Літургії усі паломники подякували та скали свої прохання Пресвятій Богородиці. Опісля відбувся похід із свічками та освячення води. Вночі усі прочани мали змогу побувати на фестивалі кукурудзи, де всі ласували гарячою кукурудзою, танцювали банти та просто сиділи біля ватри.

У неділю 12 серпня у Соборі відбулася подячна Божественна Літургія опісля якої прочани розїхались по своїх домівках.

З благословення Голови Пасторально-міграційого відділу УГКЦ владики Йосифа Міляна духівником прощі став о. Антон Борис, священик Київської архієпархії УГКЦ а керівником прощі стала Людмила Пушкар.

Також на прощі були такі отці: о. Василь Комарницький (Київська архієпархія УГКЦ), о. Андрій Мичко (Львівська архієпархія УГКЦ) та о. Мирослав Пронюк (Івано-Франківська архієпархія УГКЦ)

Дякуєм всім організаторам прощі за їхнє служіння.

Слава Богу за все!

Підготували:  Марія і Андріана Комарницькі

Світлини Анастасії Рзаєвої та Романа Киницького

Переглядів: 2436 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024