Головна | Каталог свідчень | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Категорії розділу
Навернення [6]
Оздоровлення [11]
Інше чудо [10]
Враження [61]
Подяка [20]
Прохання [24]
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » Свідчення » Навернення

Роздуми про власні гріхи (продовження)
25.04.2013, 21:22

«Гріх – це кат доброго Бога і вбивця нашої долі»

Для навернення і очищення від своїх закоренілих гріхів, насамперед необхідна Божа ласка. Без дару ласки Ісуса Христа, уділеної нам безкорисливо, ласки, що є найкращим лікарством від гріха, а також початком воскресіння душі, відлученої від Бога через гріх, без цієї ласки – неможливе навернення. Ісус сказав: « Я – воскресіння і життя « (Ио.11,25).

1. Без ласки не існує жалю, без жалю навернення відпущення гріхів, без відпущення неможливе скорочення чи повне скасування кари. Бог є сама чистота, тобто Він без гріха і ми це знаємо і розуміємо, що перед Ним ми не чисті, так як наша душа заплямлена гріхами. Це чітко треба розуміти для навернення, так як грішник не знає Бога і не вважає, що грішить. Після цього розуміння просим у Бога велику і глибоку біль душі і про сльози через свої гріхи, щоб переосмислити своє життя і розкаятись за свої вчинки. Далі необхідно переглянути всі свої гріхи. Пригадати собі гріхи цілого свого життя, аналізуючи рік за роком. Найперше проникнути думками у місце і дім , де проживав; по-друге проаналізувати розмови, які вів з іншими, по-третє проаналізувати заняття, обов’язки і працю, яку виконував.

Наприклад: коли людина обманює, проаналізувати, як це часто робить, чому це робить - щоб краще виглядати в чужих очах, або когось не хоче засмутити, або щось хоче приховати.

2. Зважити тягар гріхів дивлячись на паскудство і злість, які приховує в собі кожний вчинений смертельний гріх, хоч би навіть  і не був заборонений.

 Наприклад: у хлопця в мобільному телефоні є непристойні фотографії з голими дівчатами і йому подобається їх розглядати. І якщо йому задати таке запитання, чи сподобалось би йому, якщо на цих світлинах була б зображена його рідна сестра – він мабуть скаже , що «ні». Виходячи з того, він на тих фотографіях дівчат не любить, а тільки використовує їх для власного задоволення. Він зневажає насправді всіх жінок, усіх дівчат, у тому числі свою матір та свою сестру також. Висновок такий –  він і не думає, що грішить, так як гріх закритий для нього,тому треба задуматись яке безладдя нам дають гріхи, що тут людина бунтує проти Бога, коли робить гріхи, тобто бачить зло і на зло каже добре, а на добре каже що зле.

3. Розважити, ким я є, упокорюючись через наступні порівняння. По-перше, який я у порівнянні з іншими людьми? По-друге – ким є люди у порівнянні з усіма ангелами і святими в раю? По-третє, розважити чим є всі створіння в порівнянні з Богом? А я сам – чим можу бути? По-четверте, обміркувати своє зіпсуття і поганий стан. По-п’яте, поглянути на себе, як на якусь рану і виразку, з якої виплило стільки гріхів, стільки злих вчинків і весь той яд.

 Приклад: Ступінь вини перед Богом, коли я ображаю свого сусіда, одна. Друга справа, коли я ображаю священика і зовсім інша, якщо єпископа, і ще важча, якщо образити Папу Римського і найбільший гріх ображати самого Господа.

4. Розважити, ким є Бог, проти якого я згрішила, Розважити його Божі прикмети і порівняти їх з тим, що є протилежним Йому в мені: Його мудрість з моїм незнанням; Його всемогутність з моєю слабкістю; Його справедливість із моєю підлістю; Його доброту із моєю злобою.

 Приклад: Я бачу свою недосконалість тоді коли немічна, хвора, або стара – не дивлячись на ту кількість грошей що маю, будинків, поваги, тілесної краси, і тільки тоді замислююсь, що все це речі не вічні. І лише саме тоді я бачу, що я ніхто проти Всемогутнього Бога і тому мої відносини повинні бути добрими з близькими (2 заповідь), з тими хто потребує моєї допомоги, з тими хто слабший від мене, бідніший духовно і матеріально. Щоб Господь зглянувся наді мною грішницею, адже я також його дитина, як блудний син повертаюсь до Господа, як до люблячого Батька, щоб він простив мене і повернув здоров’я та сили для подальшого удосконалення себе та оточуючих мене людей. І тоді не споглядаючи на мій вік, а також духовну та тілесну красу, до якої будуть тягнутись інші люди, щоб погрітися в Господньому промінні, яке буде випромінювати моя душа, яку буде посилати для цього Господь через мене на усіх людей. Просто добрі люди вбирають у себе Божу енергію і передають її другим людям. Дівчатка. Хочу сказати, що фізична краса притягує злодіїв (тобто мужчин), які бажають використовувати ваше фізичне тіло у своїх потребах. Диявол хитрий і тому будьте побожномудрими.

 5.Вигук повний подиву і великої любові, що всі створіння дозволили мені жити, підтримувати мене у житті, як ангели, хоч вони є мечем Божої справедливості, терпіли мене й охороняли і молилися за мене. Як святі могли турбуватися і молитися за мене? А небо, сонце, місяць і зірки? А стихії, плоди, птахи, риби і звірі? А сама земля – як це сталося що не розступилася і не поглинула мене, утворюючи нове пекло, на вічні тортури?

 Приклад: Цілий світ, все що створено Богом, не дивлячись на те , що я ображаю Бога , не мстять мені, а терплять і охороняють мене  і Бог дарує мені свої дари, хоча я не достойна їх, адже  на відміну від нього, ображаюсь на людей, які ображають мене і не хочу їх терпіти, а хочу відповідати злом на зло, виправдовуючи себе тим, що вони самі перші на мене напали. А Господь нас терпить і любить, дає нам шанс виправити свої помилки і навернутись до нього. Тому старайтесь пізнати та виявити свої гріхи, щоб більше не грішити. «Якщо ви будете прощати людям провини їх, то простить і вам Отець ваш Небесний, а як не будете прощати людям провини їх, то й Отець ваш не простить вам провин ваших», - каже Господь (Мф. 6, 14-15).

Найголовніше – бачити свої гріхи і дивуватися, як я могла таке робити, як я могла ображати Господа, який так любить мене. Просіть про ласку, дякуйте за Боже Милосердя, що обдарував мене життям аж до сьогоднішнього часу, постановити на майбутнє виправитись за допомогою Його благодаті. Якби ви тільки могли б бачити, які бридкі і огидні гріхи є в очах Божих, але його любов й милосердя до нас дає нам можливість далі жити і думати, що все нам зійде з рук. І тому знання про покарання нас утримує від гріха.

У 2 частині були використані матеріали «Духовних вправ» що проводились в монастирі св. Софії Премудрості Божої (м. Бурштин, Івано-Франківської області)

Віра Трунова, м. Стрий

Категорія: Навернення | Додав(ла): Оксана
Переглядів: 1287 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024