Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Йдемо свідчити Бога. Березнева проща Львів-Страдч.
13:19
Йдемо свідчити Бога. Березнева проща Львів-Страдч.

   Зримий вияв

   У ніч з 28 на 29 березня відбулася піша проща родин мігрантів та всіх охочих від собору Святого Юра міста Львова до відпустового місця у селі Страдч. Організатор прощі – референтура у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архієпархії. Розпочалася проща акафістом  до Господа нашого Ісуса  Христа у Святоюрському соборі. Очолив служіння владика Венедикт -  протосинклер та помічник Львівської архієпархії,  і духовний опікун референтури у справах мірантів та іммігрантів при Львівській архієпархії отець Тарас  Фітьо. Владика  Венедикт благословив паломників у  молитовну подорож, подякував  за жертовність, за відвагу свідчити Бога. за любов  і відданість  Христу та Його Церкві.

   В черговий  раз вулицями  нічного  Львова йшли паломники,  несучи  свої молитви-намірення на страдецьку гору за  мир в Україні, за  мігрантів,  за духовних провідників, за своїх  рідних і  близьких. А провадив їх у цій духовній мандрівці отець Тарас Фітьо.

   Березневий дощ  омивав зимові накипи. Очищувалося  все: природа  і прочани. Своїм ближнім служила ведучою Іванна Мацелюх зі Львова, вона прикрашала прощу духовним співом.

  Біля  Янівського  цвинтаря, що на  вулиці Шевченка, паломники  зупинилися аби  помолитися панахидою  за покійного  отця  Дмитра Блажейовського.  В часі пішої ходи паломники мали гарну нагоду приступити до Святої Сповіді та духовного спілкування зі священиком.

Дорога до Страдчу добре втоптана прочанами, та кожна із прощ веде когось нового і це тішить. Так і цього разу серед паломників із різних областей, а їх було понад сотню, було багато тих, хто вперше відважився в нічну дорогу до Бога. Вже вкотре, щоб пройти прощу до Страдчу  приїжджають тернополяни. І цього разу цілий автобус прочан із Гусятина приїхав до Львова, вони радо влилися у молитовну колону. Молитва єднала всіх у родину, а дощ ще більше зближував молільників – грілися кроками і молитвами.

   Біля  фігури  Матері  Божої у селі Рясна Руська прочани  молебенем  подякували Небесній Цариці за  її Неустанну поміч і ласку  над  нашим  народом.

  Праця в групах вже традиційно відбувалася  у середній школі цього  села. Паломники перепочивали духовно, вони роздумували  над Святим  Письмом. Тему для ділення обрали із Книги чисел 14,(27-28) "і  доки  ця  ледача  юрба нарікатиме  на  мене? Чув я  нарікання синів Ізраїля,що ними докоряють  мені... зроблю  з вами так,як ви наговорили  в  мої  вуха...". Роздумували над наріканням, яких бід накликає людське нарікання, хто його сіє, як його позбутися? Поділені на вісім груп, паломники мали добру нагоду послухати один одного, придивитися до себе.

  Після невеличкого  перепочинку зі свіжим  думанням  та  молитвою  паломники  продовжили  свою  дорогу.

  А  Страдч, як  завжди,  чекав Божих мандрівників. Він, як ангел Божий на високій горі стояв освітленний, осяяний, березневим дощем скроплений, готовий до слухання і дарування.  Отці ще за світанку   все  приготували для  служіння і виглядали  вірних  у сповідальниці.

Хвилини зустрічі переповнені хвилюванням, прочани не стримують своєї радості і до неба злітають подячні «слава Богу!». Недільна Свята Літургія на  блаженній  горі села Страдч розпочинається із пробудженням дня. Зі щирого серця ллється подяка Богу  за духовенство нашої  Церкви,  за  Владик,  за  усіх,  хто  захищають  мир і  спокій  нашої Держави,  за отця  Василя  Поточняка, який  зорганізував  цю  прощу  та  його повне тілесне  одужання, за  молодь  та  її  добробут,  за  усіх,  хто далеко  від  рідної землі за  усі  намірення,  які  несли  із  собою паломники.

Хресна Дорога у Страдчі пробудила у паломників глибокі роздуми. Страждання Ісуса Христа відкривали правду усіх страждань на землі. В іншому світлі молільники бачили всі події, які відбуваються в Україні. Яка велика неоплатна ціна за людські гріхи, за невірство, зраду та ненависть. Дощ і холод припікав паломників, та вони побивалися іншим - благали навернення грішників, миру і єдності на землі, любові до ближнього.

 Висловлюємо  щиро  подяку владиці  Венедикту за  спільну  молитву  та  благословення, настоятелю  парохії села Страдч отцю Івану  Колтуну, духівнику мігрантів  о.Тарасу  Фітьо.

Почани благали в Богородиці Нерушимої Стіни захистити Україну та наших захисників їх від непроханого ворога.  А також склали жертовну лепту (917. 00 грн.) для прочанина Олега, який зараз служить на сході України в АТО. 

Кожен паломник щиро і слізно просив: - Прийми, Боже, цю прощу на славу Твою. Змилосердиця над нами і нашими родинами.

Марія Гапук, референт у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архієпархії

На світлинах Марії Дички та Марії Гапук: перебіг нічної пішої прощі Львів-Страдч 28-29 березня 2015 р.Б. 

 

Вістка від паломника Олега Любінецького

ДОРОГЕСЕНЬКІ МОЇ ПРОЧАНИ!!! ЩИРО ВАМ ДЯКУЮ ЗА ПІДТРИМКУ І ЛЮБОВ!!! 

В нас вчора сталася трагедія, загинули троє моїх побратимів, в тому числі і командир нашої бойової групи, довоє наших побратимів зазнали поранень, один з них в край важкому стані. Дуже прошу за щиру молитву за них - за Романа Чарового, і особливо за Дмитра Свідерського. Прошу ті кошти, зібрані для мене переслати для лікування Дмитра. Отримувач мама Свідерська Людмила Володимирівна Приват Банк 5168 7553 7698 1649. 

Ми всі будемо дуже вдячні за допомогу Дмитрові.

Ваш Олег

 

 

Додаємо чек про відправлені кошти, зібрані на проші Львів-Страдч.

 

 

Переглядів: 846 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Прочанські вітання
[13.05.2024]
Вітаємо з уродинами ім Оксану Калитчак з Турки (0)
[12.05.2024]
З СВЯТОМ, УКРАЇНСЬКА МАМО! (0)
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024