Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2021 » Серпень » 9 » Молитовні нічні чування паломників у Гарнізонному храмі Львова
17:22
Молитовні нічні чування паломників у Гарнізонному храмі Львова

   У рамках XVI Міжнародної пішої прощі мігрантів та їх родин з Самбора у Зарваницю, у середу 11 серпня відбулися нічні молитовні чування паломників у львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.  Духовна програма розпочалася о 18.00 Святою Літургією, яку очолив отець Андрій Сіданич у співслужінні з духовним опікуном прощі "Самбір-Зарваниця" о. Антоном Борисом та отцем-дияконом Ігорем Котенком (Київська архиєпархія). Середа на прощі поминальний день, було відправлено Панахиду за душу спочилого отця Василя Поточняка (1973-2015), організатора та духовного провідника прощі "Самбір-Зарваниця". Тихенько схлипувала свічка, кожен творив Вічную Пам'ять, а з портрета посміхався отець Василь, якого вже по праву називають апостолом трудових мігрантів. Цей вечір був сповитий спогадами про отця, подякою Богові за його велику місію.

   Ще одна подія цього дня розчулилася прочан, вони стали учасниками проекту "Вервиця єднає". Вервицю вів отець Антон Борис з паломниками прощі "Самбір-Зарваниця" з Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Було багато хвилювань і підготовчої роботи, та рівно о 20.00 всі організовано розпочали молитву. Запис вервиці можна переглянути на Живому Телебаченні. Трансляцію забезпечив Назарій Ряполов.

 Крок за кроком паломники мандрували у молитовну ніч: вечірні молитви, катехиза, праця в групах, Ісусова молитва, Акафіст до Пресвятої Богородичі, духовні піснеспіви, роздуми біля стендів з фотогрфіями полеглих захисників України, ранішні молитви. Катехиза отця Антона була на тему "Гордість". Паломники мали нагоду приступити до Тайни Сповіді чи духовної розмови. Ведучими цілонічних чувань були о-д. Ігор Котенко, брат Богдан Магурський та Галина Заячкевич.

   Паломники, окрім львів'ян, вперше побували у цьому великому, чи не найбільшому храмі  Львова, тому екскурсії, які провели працівник музею "Підземелля Гарнізонного храму" Арсеній Янович та працівник храму Роман, дуже зацікавили всіх. 

    Швидко минула ніч, о п'ятій ранку отець Антон Борис з отцем-дияконом Ігорем Котенком відсужили Святу Літургію. Благословили паломників на щасливу дорогу та окропили свяченою водою.

   Цьогорічна ХVІ проща мігрантів та їх родин через пандемію відбувається частково у форматі онлайн. А це означає, що пішки паломники пройдуть лише відрізок 14,5 кілометрів від села Переволока до Зарваниці. За десять днів з 06 по 15 серпня паломники мали духовні зустрічі 06 серпня у Самборі (храм Різдва Пресвятої Богородиці), 11 серпня у Львові (Гарнізонний храм), далі буде 14-15 серпня  Маріїнський центр "Зарваниця". У Самборі прочан зустрічав та очолював Святу Літургію голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, владика Степан Сус, у Львові – отець Андрій Сіданич, помічник отця-настоятеля храму.

   Усі десять днів на офіційній сторінці паломницької спільноти "Самбір-Зарваниця" у Фейсбуці та на паломницькому сайті ведеться онлайн-програма прощі "Самбір-Зарваниця". Підготовлені відеозаписи катехиз о. Антона Бориса та архівні записи о. Василя Поточняка, ранішніх та вечірніх молитов, гімн прощі, пісня про вервицю та молитва на вервиці (усі таїнства), записи яких здійснені в Італії (Болонья), Ізраїлю, Канаді, Києві, Львові, Дрогобичі, Клубівцях (Івано-Франківщина) та Грушеві (Львівщина).

   Проща йде. Шостий день прощі привів паломників до Львова у Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Молитовна ніч для усіх прочан стала елеєм, цілющою росою на спраглу душу. Після довгої розлуки та усього пережитого за період пандемії, це був час великого обдарування ласкою та увагою, миром та Божою любов'ю. Це був час, коли світилися очі, співаючи осанну. Слава Богу за все!

    Висловлюємо щиру подяку владиці Степану, настоятелю, священникам та працівникам Гарнізонного храму за теплу зустріч та надану можливість молитися у такому величному храмі. Дякуємо всім, хто приклався до організації чувань. 

    У храмі під хрестом, який дивом вцілів, був привезений з АТО  та встановлений у Гарнізонному храмі є молитва воїна, її кожен воїн переписує, коли йде на фронт. А над хрестом виставка паперових голубів. З нас кожен сьогодні почувався голубом у цьому величному храмі. Хотілося все облітати, обійняти, обдивитися, повтирати сльозу і схилити велику подяку перед захисниками України.

Учасники молитовних чувань 11-12 серпня 2021 р.Б.

Програма ХVІ Міжнародної пішої прощі мігрантів та їх родин 06-15 серпня 2021 Р.Б. Читайте далі...

Переглядів: 558 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024