Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2018 » Грудень » 17 » Невідома Євангелія
23:19
Невідома Євангелія

ДНІ ПЕРЕДРІЗДВЯНОЇ ДУХОВНОЇ ОБНОВИ

    У Дрогобичі в Реколекційному центрі «Самарянин» відбулися вже традиційні Передріздвяні триденні реколекції спільноти родин мігрантів та учасників пішої прощі "Самбір-Зарваниця". Науки на тему «Невідома Євангелія» проводив священик Київської епархії, духовний опікун прощі «Самбір-Зарваниця» о. Антон Борис. Програма реколекцій дуже насичена розписана по хвилинах: духовні науки, Богослужіння, праця в групах, сповідь чи духовна розмова, духовні читання. Забігаючи вперед, можна сказати, що ми мало знаємо і розуміємо Слово Боже. У п'ятницю ми зупинялися на Євангелії від Марка. Євангелист описує події, які дуже швидко змінюють одна одну: «…і відразу…», «…тут же…» і так далі.  В кожній главі автор описує дуже багато подій, в яких Ісус Христос дає людям як духовне так і тілесне зцілення. На прикладі служіння Христа отець-реколектант провів паралель з нашим служінням на пішій прощі: Ісус збирає «команду» апостолів, приділяє увагу людям: просвічує, навертає, оздоровлює, піднімає з постелі хворих, відкриває очі незрячим, виганяє злих духів, оживляє мертвих, тобто працює цілий день. Ввечері приводить втомлених учнів до Петра, а там теща лежить при гарячці, Ісус зцілює її, хоч сам вже втомлений… Вістка розходиться по місту і тут же приводять хворих і немічних. Він і їх оздоровляє… «Уранці ж, ще геть за ночі,… пішов на самоту й …молився» (Мк. 1,35) Попри всяку втому, недосипання Ісус молиться. Спілкування з Отцем небесним є джерелом Його сили. На прощі нам також потрібна «команда», щоб якнайкраще виконати наше прочанське служіння. Ми також цілий день працюємо на прощі, ведемо людей по маршруту, вирішуємо багато різних питань: харчування, перевезення, апаратура, медичне забезпечення, духовний провід.Коли приходимо на ночівлю (або вже у Зарваницю), тішимося, що вже відпочинемо, наберемося сил на наступний день, а тут треба вирішувати ще якісь проблеми. Якою найчастіше є наша реакція? Звідки черпаємо сили для служіння, що є джерелом? Питання до роздумів не тільки для службової групи, а й для кожного прочанина. Цими прикладами отець-реколектант старався показати нам велич любові і пожертви Христа задля людини.

Субота стала днем зустрічі зі Старим Завітом. У науках отець наголосив на справедливості Божій, яка вимагає від людини плати за гріхи. У Старому Завіті Бог строго карає за гріх. Адам один раз згрішив і був вигнаний з раю. «…людська злоба на землі велика… всі думки й помисли сердець… увесь час тільки злі» (Бт. 6,5) Бог є любов, але ненавидить гріх. Старий Завіт запрошує нас задуматися, чи розуміємо ми що таке гріх, чи бачимо його в своєму житті?

   «Боже мій, Боже мій, чому єси покинув мене?» (Мк. 15,34) промовляє Ісус на хресті. Це слова не безсилля, чи немочі, це слова жаху від глибини гріха, який відкрився Христові. Великим і страшним є людське гріхопадіння. Та ще більшою, просто безмірною є любов Божа до людини. Своїми стражданнями і смертю Христос вириває нас з рабства гріха і робить вільними дітьми Божими. Як через падіння першого Адама ми потрапили в полон гріха, так через жертву Другого Адама – Христа, отримали спасіння. Маємо пам'ятати яку ціну заплачено за нас і бути Богові вдячними і вірними. «Репутація» Бога залежить від християн.  

   Новий Завіт відкриває силу Божої любові: людина вирвана з полону гріха, отримала свободу, у цей добротний грунт засіяно добротні зерна. Як солодка яблуня виростає з зерняти, плодоносить, до її плодів тягнуться інші, так і для християн дуже важливо є не просто бути добрими, а й ділитися добром з іншими. Задля цього Ісус Христос був розп'ятий і воскрес на третій день.

   У часі реколекцій відбулася робоча зустріч координаторів пішої прощі «Самбір-Зарваниця», де було обговорено маршрут на 2019 р.Б. та ряд питань щодо обслуговування прощі.

   У неділю всі учасники реколекцій побували на Божественній Літургії у катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Завершилися реколекції святковим обідом, привітанням Андрія Бобака з іменинами, цікавими сюпризами. А ще до учасників реколекцій завітав святий Миколай із солодкими гостинцями.

   Щире спасибі о. Антону Борису за глибокі, насичені та змістовні науки. Засіяно за три дні дуже багато, маємо над чим роздумувати. 

Записала Оксана Кузьма-Пронюк зі слів Людмили Пушкар

Світлини Людмили Пушкар

 

Переглядів: 456 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024