Головна | Каталог статей | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Категорії розділу
Інше [31]
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » Статті » Інше » Інше

Ангел-хоронитель – перший помічник людини на шляху до святості

Кожному християнину Бог дає при хрещенні Ангела-хоронителя, який оберігає його все земне життя від бід і напасті, застерігає від гріхів, оберігає в страшний час смерті, не залишає і по смерті. Наш  ангел-хоронитель – вірний друг, який неустанно опікується душею, наповняє її вартісними думками і незборним стремлінням вправлятися у доброчесності, заступається перед Богом і підносить наші молитви на небо.

Для мене опіка Ангела настільки звична і насущна, що я часто відкидаю Його поради і нехтую Його стараннями. Я намагаюсь взяти за взірець наслідування життя святих, а істоту, яка набагато досконаліша від людей і сильна Божою ласкою, так як святий є образом тієї досконалості, якої я лиш намагаюся осягнути і до якої впритул наблизилася Божі святі.

Не один раз на сповіді від священиків я чула, що у мене сильний Ангел-хоронитель, що не один раз Він не тільки оберігав мою душу від гріхів, алей рятував мені життя. До прикладу, коли мені було 20 років я вийшла заміж, чоловіка я не любила (заміж вийшла, як говорять по-ворожбі). Був замкнутий круг з нелюбимим чужим чоловіком, з яким не було нічого спільного – це було дуже важко. Але й бути розведеною, покинутою жінкою я теж не хотіла. Я не могла знайти вихід із цієї ситуації, хіба-що покінчити життя. Ця думка прийшла швидко і необдумано. Я була вдома сама, в мене була істерика, я плакала і збирала в велике горнятко всю домашню хімію: чистячи порошки та рідини, отруту від мишей, кислоту, якою припалювала чиряки. В той момент, коли я взяла горнятко в руки, що випити, підняла його до рівня серця, а далі хтось не пускав. Таке враження як хтось зверху поставив перегородку, яку я могла здолати. Я спробувала горня поставити на стіл – це я зробила легко. Не розуміла, що відбувається. Знову піднімаю вверх – на рівні серця його зупиняє якась сила. Ви розумієте: вниз – без перепон, а вгору – ні. Так я експериментувала декілька раз. І врешті заспокоїлася. І відчула… не голос, а плин чужих думок… Я чула їх усередині в голові: що вихід є, так як я не брала шлюб в церкві, а тільки розписалася в Загсі, Бог діточками нас не благословив (хоч я не оберігалась, бо не знала як), вихід в тому, щоб я залишила цього чоловіка і жила дальше без нього. Потім мені нагадали, яке горе принесу своїм батьками цією смертю... Я заспокоїлася і повністю була згідна з голосом, який говорив всередині мене. Тільки дивувалася, що не пускає горнятко до мого рота. Я знову взяла отруту і підняла догори, та вище грудей не змогла, якась перепона не давала його підняти вище. Врешті я втихомирилася і забула цю істерію. А й справді родина мого чоловіка до церкви не ходила, хіба-що до ворожок.

Я завдячую Ангелу-хоронителю за своє врятоване життя. Він безперестанно молився за мене до Бога і Богородиці. Навіть, коли людина не йде за голосом свого Ангела, той не припиняє його оберігати, Він молиться за нас, допомагає наверненню до святої віри і невимовною радістю тішиться наверненню свого підопічного грішника. Тому ми повинні зважити на високу гідність свого Ангела-хоронителя, на його любов до нас і щиро, гаряче любити ангелів, як наших оборонців, призначених нам Отцем небесним. Тож коли, бачите що на вас нападає тяжка спокуса, що жура велика притискає твою душу, тоді приклич свого оборонця, свого учителя, свого помічника – ангела хоронителя. Власне час для молитви Ангелам церква призначила з 12 до 13 години дня.

Хочу також нагади вам про впавших ангелів, які нас люто ненавидять за те, що ми створені на образ і подобу Господа нашого. Так як сатана не може нічого зробити злого Богу, він мстить нам, бо ні одна людина не може протистояти йому – ні грішник, ні праведник, ні священик, ні монах, ні святий. Тільки шукаємо допомоги і захисту в Ісуса, Матері Божої і святого архистратига Михайла, з допомогою молитов, посту та терпіння. Сатана не зразу показує себе, він спочатку використовує наших ближніх, спокушає через них, а також через наші слабинки і прив’язаності до земних благ: кар’єра, гроші, протилежна стать. І тільки коли людина зробить кінцевий вибір на користь Бога, коли віддасть своє життя в руки Ісуса і слідує за Ним, тут із тіні виходить сатана. Він вмовляє робити все навпаки, що приближує нас до Бога, злиться, кричить, залякує і погрожує. Раніше я його боялася і думала, що помру зі страху, та ні… Я його бачила, коли була нічна проща з Дрогобича до Грушева. Він пробіг такий, як показують по телебаченню сніжну людину, тільки скакав, як велика мавпа та трьох лапах, одну четверту притискав до грудей. Бачила один раз, але часто відчуваю його присутність, тобто відчуваю смертельну небезпеку, яка супроводжує внутрішнім страхом, тоді я починаю зразу ж хреститися і молитися. Добре молитися і просити захисту у Богородиці і у архангела Михайла а також вервицю на відігнання злого Духа. (екзорцизм).

Ангели не є відділені від нас нездоланною межею. Вони, як і святі в небі, як душі в чистилищі і як вірні на землі є членами того великого тіла, головою якого є Христос. Святе Письмо називає ангелів: «…службові духи, що їх посилають до послуг тим, які мають успадковувати спасіння» (Євр.. 1,14), бо вони справді служать нашому спасінню охоче з любов’ю, як сили Божі (Йов, 1,6 і 21), а не як раби, вони палають спрагою воздати славу Господу і цілий  світ навернути на дорогу святого, богоугодного життя.

Я закликаю вас, якщо перед вами ваш ворог або пропаща людина (злодій, наркоман, п’яниця чи повія) подумайте, як тяжко і боляче їхнім Ангелам-хоронителям, котрі моляться і випрошують зі слізьми у Бога навернення грішника. Не жалійте людей, котрі опустилися – жалійте їхніх ангелів-помічників, помоліться разом із ними за пропащу душу – своїх братів, які не осуджені Богом, у них ще є час навернутися.

Віра ТРУНОВА, м. Стрий

Категорія: Інше | Додав(ла): Оксана (01.01.2012)
Переглядів: 5323 | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024