Головна | Каталог статей | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Категорії розділу
Інше [31]
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » Статті » Інше » Інше

Наслідування Христа

Пам’ятай слова Ісуса: «Будь вірний до смерті і дам Тобі вінець життя”

Я хочу дати вам свідчення про те, з чим я зустрілась у своєму житті крім  Бога, з тим, що також крокує поряд з нами, що люто нас ненавидить лише за те, що ми маємо щастя бути створені на образ і подобу нашого Отця Небесного. Це  ангел, який збунтувався, який нічого не може зробити Богу і лише може мстити Його творінню, тобто нам, людям. Диявол сильний суперник і ніхто перед ним не устоїть – ні святий, ні священик, ні атеїст. Ми всі рівні, як перед Богом, так і перед сатаною. Мене по телефону питають, як уберегтись від диявола? Я просто приведу декілька прикладів зі свого життя, можливо це допоможе вам.

Перше, що я зрозуміла, що зло  також любить свободу вибору людини і тим уміло користується, так як люди вибирають завжди те, що їм підказує  серце. Це природно, адже  ми віддаємо свої серця Богу, оскільки  наша підсвідомість повністю довіряє Творцю, як маленька дитина своїм батькам.

Друге - це принцип «розділяй – і володій». Адже по своїй природі люди створені Богом з любові і для любові. Коли ми живемо в гармонії   самі з собою і з своїми ближніми, нам абсолютно нічого не загрожує. Але як тільки у нашому житті присутній хаос, нервозність, агресія – нас легко розділити, посварити. Наприклад, так діють наші правителі, які при цім хаосі, коли ми виясняємо, яка церква краща: православна  чи греко-католицька, коли ми шукаємо у себе вдома ворога, то влада тупо і нагло обкрадає нас, принижує, знищує тих, хто їй мішає. Тут немає нічого нового. Так було при капіталізмі, при радянській владі, так є і зараз. Зло добровільно не піде, не зникне з лиця землі. Зло вміло використовує людей, користуючись їхніми недоліками, їх схильністю до заздрості, гордості, гніву.

Сатана переконує через почуття оточуючих мене людей, що я ворог, змушуючи через образи до конфліктів, які переростають в довголітні війни. Ці люди переконують самі себе, що я або заздрю їм і хочу забрати їх чоловіка (любовника), або їх майно, або підсидіти і відібрати їх славу, престиж та інше, що так цінує і любить світ, який створив диявол. В результаті чого починають мене  ненавидіти.

Третє. Сатана використовує і мої слабкості. Я бачу несправедливість, в результаті чого мене охоплює образа, і чисто по-людськи гнів, адже у мене в думках немає і близько того, в чому мене звинувачують. До цих звинувачень добавляється брехня, наприклад того, що я  випадково почула, як одна пані переконувала свого любовника, що я телефоную їй додому, сварю її і її дітей поганими словами, коли її чоловік на заробітках в Польщі, і вона просила його поговорити зі мною, захистити її від мене . І багато іншої брехні, де я  не брала участі, а стала головною героїнею. Моя реакція,  звичайно – конфлікт. Це рука диявола, приблизно так він діє.

Святе Письмо починається: «Спочатку було Слово». Подивіться – СЛОВО , воно може вилікувати нас, а може і вбити. Коли Ісуса несправедливо засудили, Він не захищав себе, Він мовчав, тим самим дав нам приклад, що із сатаною не потрібно змагатись словесно, адже він майстер брехні, він викрутиться із будь-якої ситуації і все одно  зробить мене винною, причому важко ранить моє серце. Один святий сказав, що його перемога в тому, що він покинув поле бою, коли тільки назрівав конфлікт.

На початку березня я приїхала з Лаврівського монастиря, де проводились нічні чування з нагоди 55- річчя нашої прочанки Хміль Марії Миколаївни. Настрій був у мене пречудовий. Я пішла на роботу, де одній пані, яка давно ревнує свого любовника до всіх,  не сподобалась моя поведінка, оскільки я постійно сиджу мовчки, а тут радісна бігала. Вона спробувала спровокувати скандал.  Я мовчала, бо думала, для чого мені псувати собі настрій, сварячись з нею. Але її поведінка стала мене дратувати і я почала молитись, пригадувала нічні чування, радісних жінок після зустрічі у Лаврові, пригадувала отця Миколу, трохи змученого, але радісного від спілкування з нами. Від цих спогадів мені ставало радісно і тепло на душі. Але як тільки я переставала молитись і пригадувати, образа знову підкрадалась. Я знову молилась і почала співати пісню про святого Онуфрія, яку співали в монастирі, стало легше. По дорозі додому зла думка з образою знову лізли в голову, я знову молилась, співала, згадувала. Дома теж саме. Часом злий дух відпускав і як тільки я згадувала проведену ніч в монастирі, раділа як дитя, пританцьовувала і співала Ісусову молитву. Але коли замовкала, знову зла думка з образою поверталась до мене. Зранку теж саме. Тоді мені захотілось співати страждальну пісню «Під Хрестом стою» - стало легше, почала молитись до арх.Михаїла і 9 хорів. На службі Божій зла думка намагалась мене відволікти, але всі мої зусилля я сконцентрувала на молитві. І тут як прозріння прийшла допомога від Ісуса, прийшла така думка: «Скажи на другий раз тій пані, що зараз піст і я не хочу з нею сваритись, бо я християнка і хочу добре, без сварок і нарікань зустріти Пасху. А що я прямо дивлюсь їй в очі і мовчу, то лише тому, що я перед нею ні в чому не завинила, я їй нічого поганого не зробила, а тільки намагалась полюбити її, не тому, що мені так хочеться, а тому, що так хоче і вчить мене Ісус. Його воля для мене ЗАКОН».

Я вхопилась за цю думку, як за рятувальну соломинку і після Служби Божої почала цю думку розвивати.  Спочатку ця думка була як рятувальна соломинка, потім як колода, потім як човен, потім як великий корабель, де капітаном був Ісус. Всі мої старання увінчались успіхом, зла думка помсти пішла і більше мене не тривожила. У моїй душі знову був мир.

Отже, потрібно прикласти невелике зусилля, а Ісус допоможе.

Крім цього, щоб уникнути таких конфліктів, я прийшла до висновку , що слово – це провідник, через який в душу вливаються не тільки думки і уява, але і безліч відчуттів, переживань, почуттів і побажань.

Преподобний Антоній Великий пише, що Святий Дух нічим так не погашається, як пустими розмовами. Пусте слово, це значить зайве, непотрібне. Справа в тому, що в  стані християнина немає  серединного положення. Одне із двох: або я в Дусі Святому – в святості творю справи і говорю по волі Божій, або навпаки - я в рабстві диявола і слухняно виконую його волю у словах і ділах. А вже лукавий не втратить шансу, щоби вкласти краплю своєї зміїної отрути.

Я взяла за правило уникати розмов, де збираються більше двох осіб, в 95-ти % в пустих словах завжди можна знайти гордість, неприязнь і осудження ближнього. Отже, основною вимогою до слова являється те, щоби воно йшло від серця, переповненого любов’ю до ближнього.

До числа слів, які треба найчастіше говорити, це слово «вибач». Преподобний Антоній Великий навчає: «Привчи свій язик у всіх випадках життя говорити слова – вибач мене». Слово «вибач» відразу примирює нас з Богом і ближніми, говорить про визнання нашої вини, жалю, розкаяння. Треба привчити себе і до слова «будь-ласка». З цим словом наші прохання робляться смиренними, вихованими, відкидають відтінок примусу, і тому спонукають до виконання нашого бажання.

«Ми повинні бути невисокої думки про себе, увірувати, що ми – найменші від усіх, і не ставити вище власну вигоду над добром інших» (о.Піо).

Зло є в нас і довкола нас. На оточуючих ми не маємо прямого впливу, а  себе необхідно контролювати, упокорювати, бути терпеливим, брати приклад із земного життя Ісуса і Марії. Змінюємось ми, змінюється світ навколо нас. А самі ми без Ісуса не справимось, тому потрібно як можна частіше прибігати до розмови з Ним. Молитва - це наша розмова з Ісусом. Молитва – найкращий засіб від спокус і диявола, без молитви не можна зберегти в чистоті серце і тіло. «Чувайте і моліться, щоб не ввійшли у спокусу» (Мт. 26.41). Молитва додає сили і охоти до доброго. Крім молитви усної є інша молитва – розважання. Полягає вона в тому, щоб роздумувати про життя і страждання Ісуса, при цьому збуджуючи в собі благочестиві почуття і спасенні постанови.

Також робімо кожного вечора іспит совісті, замислюючись над тим, котрий із наших гріхів завдав Христові особливого болю. Я намагаюсь виправитись, піти до сповіді і стараюсь не повторювати гріхи.

Дуже добре приймати як можна частіше Святе Причастя. Перебування на Святій Літургії і єднання з Ісусом - сильна зброя проти сатани. Доброю є молитва до св.арх.Михаїла і Матері Божої. Також, щоб обмежити вплив сатани до мінімуму, можна відмовляти молитви простого екзорцизму.

Віра Трунова, м. Стрий.

Категорія: Інше | Додав(ла): Оксана (08.05.2012)
Переглядів: 1337 | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024