Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2013 » Грудень » 4 » Інтерв'ю в учасника Євромайдану отця Ігоря Козанкевича, директора БФ "Карітас" СДЄ УГКЦ
10:38
Інтерв'ю в учасника Євромайдану отця Ігоря Козанкевича, директора БФ "Карітас" СДЄ УГКЦ
"Поки ми всі разом не впадемо перед Богом на коліна - поти Бог не підійме Україну з колін". З благословенням  о. Ігор Козанкевич

- Слава Ісусу Христу. отче Ігорю. Знаю, що Ви уже другий раз на Євромайдані у Києві. Прошу Вас поділіться своїми враженнями, думками та пережиттями з  Євромайдану?            

      Слава навіки Богу. Так, я щойно повернувся з Києва. Дуже задоволений, тим, що люди починають брати відповідальність за державу. Бо мені здавалося до тепер, що більшість людей хочуть вибрати нового диктатора, тобто нового президента, який має все вирішувати, а вони стояти з боку і дивитися. Натомість тепер здається, що майдан дозріває тим, що люди кажуть, що від опозиції також треба вимагати. Тобто, ми її вибрали і вони роблять все що люди хочуть. Люди розуміють, що без цього не може змінитися Україна. Ми вибрали Ющенка, але від нього нічого не вимагали, він робив що хотів, тому ми не можемо залишатися на тому рівні. Також те, що люди уже не бояться, вони готові віддавати життя на майдані, і це дуже важливо, люди готові посвятитися, щоб жити у правді, жити у правді, у справедливості, жити з Богом.

    В ту страшну ніч з 29 на 30 листопада Ви були на Майдані. Як все відбувалося?

Так, слава Богу, я був тоді на майдані. Дякувати Богу мене не били. Я був одягнений, як священик, ніс у руках хХрест. Вони кричали на мене, чому я ховаюся за хрест, штовхали  мене в груди, плечі, але не били. Натомість то була спланована акція. Їх було вдвічі більше, чим людей і не було потреби нас бити. Я і до сьогодні не можу зрозуміти, чому вони нас били. Нас можна було легенько витиснути. Ми були дуже мирні. Били по плечах, по голові, по обличчі. Били дуже жорстоко. Сьогодні я говорив з одним хлопцям, він одягнув таку каску, велосипедну, і його вдарили по тій касці і каска розлетілась, а якщо б у нього не було тієї каски на голові то страшно уявити що б то було... Вони били зовсім не адекватно. І досі не можу зрозуміти для чого нас били...?

– В новинах ми читаємо, що на майдані створили Капличку. Скажіть, будь-ласка, про роль Церкви на майдані?

Так, там де штаб майдану, поставили Хрест, Престіл, але там майже ніхто не молиться, тому що там огороджено, мало людей, там нікого не пускають. Це пробували на початках. І тому поставили намет тут ближче до "Стели", і тут є завжди багато людей, і постійно моляться.

А місія нашої Церкви від початку і до тепер триває, це безперервна молитва. Ми стаємо в коло, по п'ять  осіб відповідальних в кожній групі, а ми всі долучалися до них. До нас приєднуються різні люди, греко-католики, православні,  не віруючі, чи може такі, що ніколи не ходили до церкви й усі разом молимось. То така молитовна сторожа і що дві години ми міняємось і молимось, день і ніч безперестанку.

- Дякую Вам, отче Ігорю.

Інтерв’ю взяла Марія Гапук, м. Львів

04.12.2013: ЦІЛОДОБОВА МОЛИТОВНА СТОРОЖА НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ТРИВАЄ!!!! 
 О. Ігор Козанкевич та група прочан з Дрогобича та Києва моляться за пам'ятником Незалежності (стелою). 
ІДИ ТУДИ, ДЕ У ЦІ ХВИЛИНИ СВЯТИЙ ДУХ!!

Боже, провадь нас!


Переглядів: 942 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.2/6
Всього коментарів: 5
+1  
5 Вісті з Києва   (30.11.2013 20:44) [Матеріалу]
30.11.2013, 18:00. О.Ігор Козанкевич сьогодні на зустрічі з відомою українською співачкою Русланою Лижичко, однією з ведучих майдану, підтримав Руслану та подякував їй за жертовність та відданість Майдану. Руслана розпочала свій виступ на Михайлівській площі з християнського привітання "Слава Ісусу христу!" та вибачилась, що залишила Майдан, а також висловила жаль з того, що не було регулярної молитви біля мікрофона на Майдані Незалежності. Руслана серед лідерів Майдану та опозиції є найбільш чистою, сміливою і відданою.

+1  
4 Останні вісті   (30.11.2013 16:41) [Матеріалу]
в Україні приземлились чотири літаки із російськими спецзагонгами «Вітязь».

Про це заявила у прямому ефірі на ТВІ ведуча – повідомляє сайт 7 днів.

Після інформації, що влада вже не довіряє українській міліції, вирішили запросити загони спецназу з Росії..

+1  
3 Анна Марцінків, Киїів   (30.11.2013 12:20) [Матеріалу]
30.11.2013, 10:30 ранку: МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ТРИВАЛА ДО 4 РАНКУ І ЗАРАЗ БЛИЗЬКО 11 РАНКУ о.іГОР КОЗАНКЕВИЧ в Карітасі у Києві проведе службу. Молільники за Україну витримали на Майдані незалежності до кінця. З моральним та фізичним болем (двох хлопців побили) були змушені покинути Майдан. оІгор Козанкевич просить всіх до щирої молитви і посту.

ПРАВДУ ТРЕБА ВІДСТОЯТИ ДО КІНЦЯ!

+1  
2 Іра   (29.11.2013 14:38) [Матеріалу]
Слава Ісусу Христу!
Мала можливість бути на майдані в Києві один день, сьогодні через ніч повернулись до Львова. Як я була приємно вражена, зустрівши там отця і дізнавшись, що він з хлопцями приїхав на майдан. Хочу поділитись тим, яке велике свідчення дає отець Ігор разом з тими особами, які стоять на майдані, запросивши до свого кола наймогутнішого помічника, це Господа нашого Ісуса Христа! Починаючи зранку з Літургії та прийшовши на майдан витривають вистояти з вервицею у руках і з молитвою в серці до глибокої ночі , дають велику радість, віру й надію, що наша Батьківщина ще розквітне, що ми українці можемо й будемо "боротись" з Богом за свої права, бо є такі справжні апостоли Христа у сучасному світі, котрі це засвідчують не словом, а ділом! Я дуже вдячна Богові за те, що могла там бути і це бачити. Це прекрасно. )))

0  
1 Оксана   (28.11.2013 21:22) [Матеріалу]
Телефон  отця Ігоря - (067) 380-80-98.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024