Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Де Бог кликав – там він був щасливим (в річницю смерті о. Василя Поточняка)
20:54
Де Бог кликав – там він був щасливим (в річницю смерті о. Василя Поточняка)

   Коли чуєш його ім’я – не можеш залишитися байдужим. Добрий, поважний, відкритий, люблячий, завжди молодий, а головне – щирий – такий він назавжди в наших очах, більше того – у наших серцях.

         В особі о. Василя маємо гарний приклад молитви і довіри Богові "аж до сліз і перемоги у випробуваннях", в кожній життєвій ситуації радісній чи прикрій.

         Починаючи з 2001 року о. Василь опікувався українцями Італії, а згодом, після створення Пасторально-міграційного відділу - українцями емігрантами в європейських країнах, де не було структур УГКЦ.  У 2006 році отець Василь Поточняк став організатором десятиденної пішої прощі мігрантів та їх родин "Самбір-Зарваниця". З 2008 року організатором та натхненником щомісячних зустрічей мігрантів, нічних прощ та молитовних чувань мігрантів та їх рідних у різних містах України: Львів (нічна проща Львів-Страдч), Дрогобич (нічна проща Львів-Грушів), Стрий (нічна проща Стрий-Кохавино), Самбір (десятиденна проща "Самбір-Зарваниця", нічна проща Самбір-Лаврів),  Івано-Франківськ (нічна проща Івано-Франківськ- Погоня, Івано-Франківськ-Крилос, Івано-Франківськ-Духова Криниця), Гошів (нічні чування на Ясній Горі), Болехів (зустріч мігрантів), Тернопіль (конференція мігрантів), Киів (зустріч Нового року, конференція мігрантів, нічні чування), організатором Великопосних і Передріздвяних реколекцій для прочан (Гошів, Стрілки, Дрогобич), ідейним натхненником спорудження пам'ятника трудовим мігрантам (заробітчанам) у Зарваниці, фестивалю мігрантської творчості у Зарваниці та багатьох духовних та культурно-патріотичних починів. (palomnyk.at.ua )

         Зі серпня 2012 року тривала  боротьба отця Василя проти страшної недуги – раку легень, в якій він мужньо стояв у вірі, у великому дусі та терпінні. Та попри все – отець безперервно продовжував підготовку та організацію прощі мігрантів із Самбора до Зарваниці.

         Сьогодні, коли отець Василь з Богом хочеться дякувати, як йому так і Всевишньому. Любив Бога так, як люблять лише одиниці. Його правило «Нехай буде воля Твоя» спонукає задуматись. Він робив все, аби виконати його.

         Хоч і не чує наших слів його вухо, та душа – вічна – відчуває їх. До нього приходили всі: люди, яких боліло, з цікавістю приходила молодь, яка чекала батьківської настанови, як склянки води, діти, які відчували любов та підтримку найбільше – вони ж бо діти. Не було байдужих, що чули його слово. У нього – був тихий розважливий голос, але то на краще – ми ще більше прислухалися щоб почути його слова. Вмів правильно обробити грунт, щоб засіяти його зерном. Наші серця були, є і будуть повні його поучень, поучень Божих, адже саме вони були основою його життя.

         Бог забрав отця, бо Він того захотів. Так… молодий та сильний, але за його ж словами – «важливо не те, скільки ти живеш, а те – як ти живеш». Так і він жив. За 42 роки життя зробив те, що багато з нас не в змозі зробити за 80. Як? А  дуже просто: «…намагаюсь пережити "свій час" в Бозі дуже свідомо і подячно, преображаючи його на проповідь любові, прослави і вдячності…» (о. Василь, 8 листопада 2012 р.Б.)

         Говорити багато про нього – це нічого не говорити, бо він сам за себе все сказав. Не нарікав, дякував, любив, прощав…і все-все. Справжній друг для мене і для кожного, хто знайомий з його особистістю. Не сумуймо. Він з Богом. А тільки принесімо Богові подяку, як того вчив і він. Адже, любити можна не тільки тих, хто живий, а й тих, кого Бог назавжди оселив у твоєму серці. Вічная пам’ять!

Марта Крайчик, Дрогобич

Друковано в газеті "З любов'ю у світ" №4, 2016

15 квітня 2016 р.Б. (п’ятниця) о 10. 00 в

Соборі Зарваницької Матері Божої (Зарваниця)

буде відслужено заупокійну Божественну Літургію

в роковини відходу у вічність о. Василя Поточняка.

Опісля відбудеться презентація

книги-роздумів бл. пам’яті о. Василя.

Переглядів: 664 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024