Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2019 » Березень » 25 » Як гарно і легко там на Страдецькій горі!
16:52
Як гарно і легко там на Страдецькій горі!

   Слава Ісусу Христу! Хочу поділитися радістю про Прощу. Вже традиційно в час Великого Посту організовується проща родин з Собору Святого Юра до відпустового місця у с. Страдч. Проща відбувається з благословення митрополита Львівськоі Архиєпархії Ігоря Возняка. Її започаткував світлої пам`яті покійний отець Василь Поточняк. І так мені пам`ятаються слова покійного отця Василя: «Якщо робиш справу на славу Богу, то ця справа і буде на славу і прославу Богу». І так воно йде дякувати Богу! Проща, яка була започаткована, як проща для мігрантів та іммігрантів та їхніх родин, сьогодні переросла у прощу для усіх бажаючих християн та їхніх родин. У соборі Святого Юра було відправлено Акафіст до Страстей Христових. З благословенням паломники вирушили у дорогу. З собору Юра рушило близько 400 осіб з духовним отцем прощі отцем Тарасом Фітьо. Також гарною приємністю для усіх нас був приїзд на прощу духівника прощі «Самбір-Зарваниця» о. Антона Бориса. Напередодні о. Антон провів робочу зустріч по організації прощі "Самбір-Зарваниця". З великим духовним піднесенням, з піснями та вечірніми молитвами прочани йшли нічним Львовом, а Господь дарував чудову погоду. Зоряне небо, тепле весняне повітря, легенький вітерець усе надихало на легкий хід і духовне піднесення.

   Біля могили покійного о. Д. Блажейовського паломники помолились панахиду. Паломники мали нагоду збагатитись катехизами братів-семінаристів Романа Сапо, Юліана Романчука, Максима Ханаса, Назара Пришляка, а також свої науки дав і отець Антон. Молитвами на вервиці, молитвою намірень, молитвами тиші, побожними піснями проходила ця чудова ніч. Паломників супроводжувала патрульна поліція Львівської області. Під час ходи була можливість приступити до Святої сповіді. У школі села Рясна-Руська завжди радо нас чекають на перепочинок. Директор СЗШ села Ігор Васильович Хоружий завжди радо надає приміщення школи для перепочинку прочанам. І як завжди, духовенство парафії с. Страдч з настоятелем о .Іваном Ковтуном радо чекають на прочан, сповідають.

   Проща пройшла на одному диханні, дуже легко йшлося, не відчувалося дороги, так як ведуча прощі ділилася своїми свідченнями і запрошувала прочан, а їх свідчило багато, а також своїм співом надавали сили Іванна та Катруся Мацелюх. Проща була надзвичайно духовно багата! З ранішніми молитвами та Ісусовою молитвами паломники прийшли в Страдч, де чудовий спів пташок сповіщав про новий ранок і новий день. Як гарно і легко там на Страдецькій горі! Святу Літургію очолив о. Тарас Фітьо, а усі священники парохії с. Страдч сповідала разом з о .Антоном Борисом. Усі прочани мали можливість приступити до сповіді і прийняти Святі Тайни. Окроплені Святою водою паломники пішли на Хресну Дорогу.

   Хочу скласти сердечну подяку ведучим прощі Надії Буньо та сестрам Іванні та Катрусі Мацелюх, які так гарно словом і піснями прикрасили прощу. Нашим дуже гарним хлопцям Роману та Степану за голосникову апаратуру, добрий звук мікрофонів, що дало змогу всім чути молитви разом співати і молитись. Сердечно дякую кожному паломнику, хто своєю молитвою наповнював і збагачував нашу паломницьку родину.

Марія ГАПУК, Львів

 

Переглядів: 563 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024