Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2012 » Квітень » 29 » На прощі родин мігрантів Самбір-Лаврів паломники вчились дивитися на себе очима Христа
18:59
На прощі родин мігрантів Самбір-Лаврів паломники вчились дивитися на себе очима Христа

На прощі паломники «мають здобути очі Ісуса Христа», сказав о. Тарас Рисей, настоятель храму Святого влкм. Пантелеймона, що у Самборі, на Львівщині, в катехизі, яку виголосив у часі прощі родин мігрантів Самбір-Лаврів. Опісля розвинув цю тему у проповіді на Літургії у неділю мироносиць, яку очолив у храмі монастиря св. Онуфрія, у с. Лаврів. «Щоб ці очі здобути, треба дивитись на себе, у себе і просити у Бога гідного людини, а не малого, чи дрібязкового», - стверджує священик.

Проща відбулась у ніч з 28 на 29 квітня, участь в якій взяло понад 260 осіб, серед них – більша частина молоді та дітей. Разом з учасниками молились сестри-монахині чину Пресвятої Євхаристії та діти із місцевого сиротинця, які були з ними.

Звертаючись до паломницької молоді, яка у цю ніч так чисельно зібралась у храмі, а не «десь у клубі, чи в барі», - як зауважує священик, о. Тарас слушно акцентував на тому, а що ж означає насправді проща для мене і для тебе: чи це добре, чи не дуже? Адже, за його словами, на прощі ми також і терпимо. Священик порівнює прочанський хід з іспитом, «яким ми можемо здати, а можемо і «завалити», якщо думка, «а який ти все-таки молодець, порівняно з іншими, що пішов на прощу», навіяна ворогом дитині, молодій людині, старшому буде прийнята нами у серце і закорениться», - говорить священик.

Продовжуючи тему прочанина, о. Михайло Николин, адміністратор храму св. Миколая, декан Старосамбірський, наголосив на просвіченні людини-паломника Божим світлом, особливо  у цей воскресний час, зауваживши, що  «паломник, який іде вночі, знає, що попереду світло, рівно ж як і мігрант, котрий, працюючи далеко на чужині, знає, що побачить світло», - говорить священик та закликає так жити, щоб у темряві ми стали носіями Христового світла.

Проща розпочалася Молебнем біля чудотворної ікони Самбірської Богородиці, який з паломниками молились о. Олег Чупа, референт у справах мігрантів та іммігрантів Самбірсько-Дрогобицької єпархії та о. Тарас Рисей, він також, окрім вищезгаданого, і духівник спільноти «Ноєв Ковчег» та організації «Українська молодь Христові».

Відтак піший хід від Самбора до Старого Самбора, місця перепочинку, очолив о. Рисей. У Старосамбірському храмі, в інструментальному виконанні о. Тараса, під супровід гітари, та учасників УМХ, прочани мали радість послухати духовні пісні у виконанні спільноти. Подальшу частину прощі вів о. Михайло, де, у своїй катехизі, детально зупинився на усіх таїнствах нашої Церкви.

Відтак у Лаврові, в храмі св. Онуфрія, після Літургії, настоятель монастиря, о. Миколай Ковалишин, розповів прочанам про історію цієї давньої обителі та життя святого Онуфрія, мощі якого знаходяться у храмі. Після обряду мирування паломники приступили до мощей  святого.

Організатори: Пасторально-місійний відділ УГКЦ та референтура у справах мігрантів та іммігрантів СДЄ.

 

Іванна Рижан

На світлині:

І. Отець. Тарас Рисей, духівник молодіжної спільноти УМХ та "Ноїв Ковчег" зі своїми вихованцями


Переглядів: 1661 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024