Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2019 » Червень » 28 » Радість від служіння
22:41
Радість від служіння

 Проща – Божа справа і Господь потребує людей,

які хочуть, можуть послужити.

о. Василь Поточняк

Радість від служіння!

   Надворі літо, з його приходом у кожного багато різних думок та планів щодо відпочинку. Хочу розповісти та запросити вас на десятиденний відпочинок з Богом. Таку можливість  дає піша проща «Самбір-Зарваниця», яка цього року відбудеться з 2 по 11 серпня. Це вже чотирнадцята за рахунком проща, яка об’єднує мігрантів та людей доброї волі з усіх куточків світу. На перший погляд це десять днів недосипання, втоми від пішої ходи під спекотним сонцем чи проливним дощем. Але насправді це десять днів «Відпочинку з Богом». Чому проща – це відпочинок з Богом? Тому, що це чудова нагода побути десять днів у тиші, спокої, на самоті з Богом. Десять днів без інтернету, телебачення, буденної суєти. Це можливість почути  себе, почути, як промовляє до мене Бог через духовні науки отців, друзів, молитву, тишу, людей, які зустрічають нас…

   Проща «Самбір-Зарваниця» добре організована. Ведучі, координатори, відповідальні старанно виконують свої служіння, піклуються прочанами. Спільні молитви облегшують  прочанську дорогу, катехизи духівників засівають Слово Боже, а спів збадьорює настрій. Якщо в часі прощі появились мозолі чи проблеми зі здоров’ям  – прочанські медики спішать, щоб допомогти. Багаж везуть машини, про обід та ночівлю дбають відповідальні. Ви просто йдете і відкриваєте серце Богу, вслухаєтесь у кожне слово, що лине з голосників. Неймовірні емоції переживаєте, коли прочан зустрічають.

    Я щаслива, що Господь покликав мене на прощу і до служіння вже вдруге бути керівником прощі. Дякую Богу, що маю таку можливість бути корисною ближнім. Вважаю, що буде правильно ближче познайомити вас з людьми, з якими займаємося підготовкою прощі, які служать під час прощі та після її завершення.  Велике їм спасибі за служіння!

   Найперше дякую Господу за те, що через серця, думки, працю світлої пам’яті о. Василя Поточняка та о. Ігора Козанкевича створив це диво – Піша проща «Самбір-Зарваниця». Отець Василь проклав нам цю дорогу на землі, а тепер благословляє з Неба… Отець Ігор останні роки супроводжує нашу прощу молитовно…

         Дякую о. Антону Борису -  духовному провіднику та керівнику прощі (2014-2019 р.Б.). Також під його духовною опікою організовуються: щоденна Божественна Літургія, сповідь, Тайна єлеопомазання під час прощі, інші богослужіння та молитви на різні потреби, проповіді та катехизи, підготовка тем для праці в групах.

         Спасибі Господу, щопокликав о.Антона ще студентом-семінаристом на прощу, а потім духівником-наставником. Дякую, отче, що відгукнулися на запрошення й не побоялися взяти на себе таку величезну відповідальність. Щира вдячність за підтримку, допомогу, а найбільше за тиху молитву (якщо в мене або моєї родини є проблеми, я знаю, що можу завжди звернутись до отця з проханням про молитву, я часто це роблю). Дякую Вам, дорогенький отче Антоне!!!

Моє щире дякую для багатьох інших осіб.

         о. Мирослав Пронюк. Починаючи з 2010 року  щороку долучається зі своєю сім’єю до прощі. Якщо мені важко йти, підходжу до о.Мирослава і прошу благословення. Отець благословить, ми разом помолимось і втома кудись дівається.

         о. Богдан Лехович. З певних причин отець не має можливості бути в усі дні на прощі, проте активно долучається до її підготовки (зокрема просфори і вино для причастя).

   о. Олег Чуп. о.Олег, окрім участі у піших прощах «Самбір-Зарваниця», давав духовні науки у часі Великопосних реколекцій, приймав участь у нічних піших прощах та чуваннях.

         о. Євген Макогон. о. Євген належить до плеяди «нових» священиків прощі, але завжди цікавитьсяпрочанськими справами, хвилюється за нас.

         О Василь Комарницький.  Минулого 2018 року о. Василь вперше приймав участь у прощі, та швидко знайшов спільну мову з молодими людьми.

   о. Володимир Савчин. Як і о. Антон, о. Володимир «прочанський вихованець». Багато прочан пам’ятають о. Володимира ще семінаристом 2-го курсу, який зачаровував прочан піснями, та як ведучого прощі. Ставши священиком, отець послужив духівником прощі та запросив прочан до себе на парафію… ми і прийшли (2017 р.Б., с. Міжріччя, Івано-Франківська архиєпархія).

         Дякую всім отцям, які були на прощі і тим отцям, які ще прийдуть. Ви нам дуже потрібні!!! 

         Заячкевич Галина. Не знаю з чого почати описувати її служіння. Найперше, Галина є моєю духовною подругою, з якою я ділюся своїми проблемами, радістю, сумом, прошу про молитву. Її можна назвати «Голосом прощі», бо вона, маючи особистий досвід ведення прощі, ділиться ним вже яквідповідальна за вишкіл ведучих прощі. Також до її служіння належить підготовкапрочанськоїканцелярії (путівник прощі, оголошення, буклети, бейджики, ідентифікатори для багажу, анкети, шалики тощо).

         Дякую Богові за нашу дружбу! Спасибі, Галино!

   Мацелюх Іванна. Перша помічниця  о. Антона, наш прочанський соловейко.  Своїм чарівним голосом Іванна ділиться з прочанами в часі Літургії, розпочинає прочанський день Гімном і завершує співом Ісусової молитви. Багато чудових християнських пісень впродовж восьми піших прощ линули з її уст. Також вона відповідальна за  ранішні й вечірні молитви, молитву на вервиці та нічні чування.

         Карпінець Ярослав. Прочанин з великої літери. Вже 11 років служить на прощі, спокійний, відповідальний, любить пожартувати. Йому довірена прочанська скарбниця. Часто звертаюсь до пана Ярослава за порадою, для мене важлива його думка.

         Помічники п. Ярослава:

Заревич Оксана, Васьків Леся відповідальні за інтенції-намірення на Літургію. Дуже дбайливі у своєму служінні.

         Савшак Світлана. Поряд з тим, що очолює групу, відповідальну за прочанську трапезу,  добра, мила, чуйна жінка, яка завжди переживає, щоб  ніхто не залишився голодним (при цьому сама може не встигнути поїсти).

         Помічники п. Світлани:

  • Саприка Люба – жінка-молитви. Дуже дбає, щоб прочани не залишилися голодними;
  • Скиба Галина – відкрита й щира людина. Будучи уважною, швидко вчиться. Якщо потрібна поміч в якісь іншій ділянці – вона завжди послужить з любов’ю. 

Бобак Андрій. З 2017 року відповідальний за «прочанську дорогу»: укладення маршруту, збір інформації (телефони, адреси тощо) про священиків та інших, хто допомагає на місцях обіду й ночівлі, безпека руху колони під час ходи, організація поселення перед прощею (Самбір), організація повернення прочан додому, зв’язок з поліцією. Молода, відповідальна, серйозна людина.

Шемеляк Олександр. Відповідальний за прочанськего сподарство. Сюди належитьпідготовка транспорту до прощі, прочанський

багаж, каремати, надписи на транспорт, господарський інвентар (таблички, плакати, ліхтарі, брезент тощо). Окремо слід визначити прочанську ікону, якою Сашко опікується під час прощі та між прощами. Зі Сашком ми знайомі напевно половину нашого життя, дуже серйозний чоловік (іноді страшно від його серйозності), відповідальний. Буває янавіть, не запитую, чи все готове, бо бачу добре зроблену роботу.

 Крайчик Оксана.Впродовж багатьох років керівник медичної служби нашої прощі,служить «обмиванням» мозолистих ніг, дбає про забезпечення необхідними мед. препаратами. Ідучи дорогою, крім своїх особистих речей несе цілу сумку медикаментів. На привалах, коли інші мають можливість відпочити, п. Оксана працює, обробляє мозолі. Ввечері ми вже спимо, а вона ще змінює пов’язки, обробляє рани… В її особі щиро дякую всім медикам: п. Роману Пукало, п. Івану Мартинюку, Марії Крись, Лілії Поточняк, Ірині Бобак… Хай Господь щедро віддасть вам за вашу терпеливість.

Киницький Роман. Від самих початків прощі (2006 р.Б.) Роман, майже незмінно, відповідальний за прочанську апаратуру. Іноді буває, що ідемо прочанськими дорогами,  апаратура через спеку чи з інших причин виходить з ладу, погано працює… Та зранку вже все впорядку… Виглядає, що через ніч сталося чудо. І це чудо Господь творить руками Романа та його помічників.

Тюрдьо Василь, або «дядько Вася», шкільний товариш о. В. Поточняка, відповідальний за забезпечення прочан водою. п. Василь шукає в селі найкращу криницю, щоб набрати свіжої, чистенької, холодної води, для спраглих прочан. Часто, щоб знайти воду, доводиться «намотати» не один додатковий кілометр.

Дякую його помічнику Маркіяну Середницькому.  

Комарницька Марія, Комарницька Андріана ведуть статистику прощі. Пам’ятаю дівчат ще коли вони в групі «Промінчики» (наймолодші прочани), а заразгарні, дорослі, відповідальні дівчата, які з радістю і відповідальністю служать.

Поселення у Зарваниціпередостанній важливий «рубіж», який долають організатори прощі. Тут «партія першої скрипки» належить Сомику Олегу. Серйозний, гарний, світлий, чуйний, добрий, відповідальний хлопець. Якщо він не має можливості, бути на прощі до кінця, то роботу, яку має виконати, передає своїм помічникам (про ночівлю у Зарваниці слід домовитись не пізніше квітня). У Зарваниці в нас не виникає жодних проблем з поселенням, бо про все уже подбали, домовились, кімнати пронумеровані, дороговкази розвішані, талони на ночівлю розповсюджені і прочани спокійно можуть зайняти свої місця.

Дякую помічниці Ірині Бобак, яка з відповідальністю (дуже переживає) виконує служіння. Дякую, Ірино!

Відповідальний за ночівлю в часі прощі Шеремета Тарас. Це важкеі відповідальне служіння і не кожному під силу. Щоб розмістити на ночівлю втомлених дорогою 300-350 осіб, потрібно багато витримки, второпності і розуміння ситуації. Тарасе, мудрості, терпіння тобі, друже!

Стечинська Емілія відповідальна за керівників прощі. Дуже серйозна, відповідальна, мудра, чуйна, добра, красива дівчина, з якою приємно поспілкуватись, порадитись. Міля знаходить потрібні слова підтримки для керівників груп, допомагає (якщо є потреба).

Рзаєва Анастасія – прочанський фотограф. Спасибі за незабутні миті прощі!

Пронюк-Кузьма Оксана, відповідальна за сайт прощі. Мила, мудра, добра, творча жінка. З пані Оксаною ми знайомі уже 14 років. Останні роки п. Оксана не має можливості бути на прощі, але вона дуже активна в підготовці прощі (друк бейджиків, ідентифікаторів для сумок, табличок з номерами груп). Також вітання для прочан, інформація про життя прочанської спільноти на сайті palomnyk.at.ua. та нашій сторінці у facebook, все це впродовж багатьох років її служіння.

Дякую Богові за нашу духовну дружбу.

Андрусик Леся, відповідальна за фестиваль у Зарваниці, вітання з нагоди дат, свят, подій,розповсюдження буклетів, парад вишиванок, концерти в часі прощі. Творча особистість. Так склалися обставини, що цього річ Леся не буде на прощі, її служіння продовжить Яворська Оленка.

Дякую п. Галині Танчук. Хоч останнім часом п. Галя не має можливості іти на прощу, але багато допомагає під час підготовки прощі. Якщо потрібна допомога в часі прощі, вона ніколи не відмовить.

   Князев Надія відповідальна за медіаплатформу, подання інформації про прощу в  ЗМІ державних і церковних в Інтернеті: Вікіпедія, офіційні сайти УГКЦ.

   Проща має велику біографію

   Проща має велику біографію, про  активістів та організаторів попередніх років є багато інформації на паломницькому сайті https://palomnyk.at.ua, у книгах Ігоря Лазоришина. Я зосередилася лише на тих роках, коли Господь покликав мене до служіння керівником прощі.

   Хочу сказати ДЯКУЮ всім, хто служить в часі прощі, допомагає, молиться, не нарікає. Особлива подяка всім, хто нас приймають, готують сніданки, обіди, вечерю, беруть на ночівлю. Нехай Господь віддасть Вам сторицею!

    На прощі, всі хто має служіння, робить це дуже добре, щиро, відповідально. Мені приємно працювати з такими людьми. З ними я на прощі«безробітна», спокійно іду й молюся.

         Ще раз велике всім дякую, мої духовні друзі. Нехай Господь віддасть Вам за вашу працю сторицею!!!

         «Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!» Чисел 6:22-26

         Дорогі брати і сестри у Христі! Дорогі мігранти та ваші родини! Запрошую всіх на прощу та до служіння на прощі! Буду вдячна за побажання та пропозиції, прошу писати приватно.

З любов’ю і молитвою керівник прощі Людмила Пушкар

Переглядів: 552 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Прочанські вітання
[13.05.2024]
Вітаємо з уродинами ім Оксану Калитчак з Турки (0)
[12.05.2024]
З СВЯТОМ, УКРАЇНСЬКА МАМО! (0)
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024