Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » 2020 » Травень » 1 » Травень - місяць Пресвятої Богородиці
10:35
Травень - місяць Пресвятої Богородиці

До Богородиці з запалом нині прибіжім, грішні і смиренні, і припадім у покаянні, взиваючи з глибини душевної: Владичице, поможи, змилосердившись над нами, поспішися, бо загибаємо від множества гріхів, не заверни рабів твоїх з нічим, бо в Тобі єдину заступницю маємо.”  (  з молебеня до Пресвятої Богородиці  )

   Місяць травень у Церкві є місяцем, присвяченим в особливий спосіб Пречистій Діві Марії. Для сучасної людини Пречиста Діва Марія є знаком Божої Любові. Тому звертаємось до Неї з нашими молитвами і проханнями. У наш час потрібне навернення до Бога Любові, щоб світ визволився від загроз воєн та тероризму. Живімо любов’ю і таким чином зможемо вчинити, щоб Боже світло дійшло до світу (Венедикт XVI, „Бог є Любов” – „Deus caritas est”)

   Також, у продовж кількадесяти літ відбувається в Українській Греко–Католицькій Церкві травневе Богослужіння – Молебень до Пресвятої Богородиці. Багато вірних поспішає до церкви після тяжкої весняної праці, щоб прославляти Марію, Царицю Небес. Віддячується Небесна Мати Своїм дітям за ці прояви любові та наділяє їх усякими ласками. Всіх дітей рада б бачити Небесна Мати в цей місяць біля Свого Престолу. Нікого не віддаляє, а всіх бажає пригорнути до Свого Серця. За всіх молиться Благая, особливо грішним випрошує в Господа прощення гріхів, жаль, поправу життя і постійність у доброму.

   Всі вірні, в Марійському місяці в церкві або вдома почитають Пренепорочну Діву молитвами, жертвами або іншими чеснотами.

   Марія сповняє радо останню волю дитини. Спаситель на Хресті віддав усіх людей Своїй Матері під її духовну опіку. Він сказав до Неї: „Жінко, це син Твій!” Св. Отці одноголосно пояснюють цей заповіт в нашу користь, і ми можемо називати Марію своєю матір’ю. Цю волю Сина Свого сповняє точно Пречиста Діва Марія. О, як же заспокоює й ущасливлює нас ця думка: Марія наша Мати! Ми не сироти на світі. Там, у Небі, царює могутня Небесна Цариця, що любить нас, Вона невимовне тішиться, коли діти заслуговують на її особливу поміч. А сила її дуже велика. Св. Григорій слушно пише про Божу Матір: „Ніщо не протистоїть її могутності, її силі, все йде за її волею, все слухає її накази, все служить її молитвам”.

   МОЛИТВА

 “Царице наша преблага, надіє наша, Богородице, захисте сиріт, скитальців пристановище, засмучених радосте, скривджених покровителько! Глянь, на нашу нужду і на наше горе, поможи нам, немічним, провадь нас, недосвідчених. Ти ж бо горе знаєш, розвій його, якщо бажаєш, бо не маємо іншої допомоги, ні захисниці, ні ласкавої розрадниці, крім Тебе, о, Божа Мати, бо Ти нас охорониш і захистиш по всі віки. Амінь.” (  з молебеня до Пресвятої Богородиці  )

http://www.cerkiew.net.pl/wiadomosci-liturgiczne/травень-місяць-пресвятої-богородиці/

Переглядів: 243 | Додав(ла): Оксана | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Прочанські вітання
[13.12.2022]
Вітаємо Андріану Шуригайло з Днем народження (0)
[12.12.2022]
Вітаємо Олександра Федорука з Ковеля (0)
[11.12.2022]
Наші вітання для Андріани Комарницької з Дрогобича (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024