Головна | Каталог статей | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Слава Ісусу Христу! Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | Слава Ісусу Христу! Вітаємо Вас,Гість | RSS

Путівник сайту
Міні-вісточки
Наша історія
Друзі пропонують
Категорії розділу
Інше [31]
Наша статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаємо нового користувача Микола
Головна » Статті » Інше » Інше

Позбудься ненависті і злості
Віра ТРУНОВА, м. Стрий

Я стою перед образом Богородиці Милосердної, де Матір Божа міцно тримає людину за руку. Ноги людини знаходяться в пащі диявола, древнього змія, з пащі якого виривається пекельний вогонь. На руках Богородиця тримає Дитятко Ісуса, перед яким стоїть святий Ангел і тримає кошик людських душ, запалених вогнем Святого Духа. Ісус бавиться цими душами. Ангели восьмого і дев’ятого ангельських хорів прислужують Діві Марії і Ісусу.
Цей образ найбільш точно відображає нашу дійсність. Людина знаходиться між добром і злом. Коли людина дивиться з довір’ям і молитвою в сторону Богородиці і Ісуса – Марія міцно тримає її. Мала пляма гріху віддаляє нас від Бога і ми стаємо беззахисними. Зразу попадаємо під владу сатани, в його пекельну пащу, де крім тьми, болю, жорстокості і скреготу зубів немає нічого. Ми маємо позбутися ненависті та злоби. Станьмо порожньою посудиною для Божої любові, зосередьмося лише на любові до Бога і своїх ближніх. Серце любить лише з Богом.
Цей світ стає хворобливим прямо на очах, жити в ньому означає – постійно терпіти напади. Наші ближні дуже потребують наших молитов. Спробуйте не злися на них, на їхню поведінку, вони хворі. Якщо сатана заповнив їхнє життя, вони про це навіть не знають. Вони продовжують йти по темній дорозі досамо руйнації.
Св. Апостол Петро пише в Євангелії: «Сила людей піде слідом за їхньою розбещеністю і через них дорога правди буде зневажатися у зажерливості оманливими словами торгуватимуть вони вами. Засуд на них уже здавна не забарився і погибель не дрімає. Бо коли Бог не пощадив Ангелів, які були згрішили, а кинув у пекло і передав їх до темної безодні, щоб їх тримати на суд» ІІ Пет. 2,2-5.
Людина, яка перебуває в темноті пускає сатану в себе. Вона думає, що вільна, але насправді є рабом сатани. Чим далі вона від Бога – тим більше сатана залазить в неї і використовує його. Робота сатани хитра і лукава. Він – батько брехні. Його гра – обман, перекручування правди, відверта брехня, поділ і сердечний біль. Сатана переконує людей зробити щось егоїстичне. Він говорить дуже переконливо, обґрунтовує. Він працює над нашими почуттями, каже, що з ним несправедливо поводяться. Тоді людина вирішує виправдати помилки і діє. Сатана створює в людях ненависть і злобу. Він краде мир у їхньому житті. Він приходить, як злодій серед ночі, щоб вкрасти серця, зосереджені на Бозі. Він хоче розділити людей, спровокувати сварку. Коли найменша пляма гріху відділяє нас від Бога, ми стаємо беззахисні. Сатана підкрається, коли людина втомлена і голодна. Він знає шляхи до людей. Він дуже хитрий.
Я зрозуміла, що все, що ми робимо для Бога, в ім’я Бога і на славу Божу не подобається сатані і він обов’язково присутній при наших справах. Наприклад, здавалобися, що простіше піти в неділю до Церкви на Службу Божу. Але скільки перешкод? То проспали, розболілася голова, приїхали гості та багато інших проблем невідкладних і важливих. Звичайно, якщо людина зранку помолилась, часто ходить до сповіді і причастя, у неї таких проблем немає.
Світ дуже занурений в себе. Любім своїх братів і сестер, молімося за них. Наші серця повинні віддзеркалювати любов Бога, яка перебуває в середині нас. Люди пізнають християн по їхній любові. Божа любов – це могутня сила, вона сіяє із наших очей і палко випромінюється із наших сердець. Мусимо завжди любити. Коли до нас усі холодні, ми продовжуємо любити. Це власне Божа любов, яку ми даруємо людям. Тому, що Ісус любить кожну людину. Це наше християнське покликання – світити (сіяти′) в темноті і залишатися завжди зосередженими на Ісусі Христі. Діяти заради любові і лиш однієї любові. Любити Бога і любити один одного.
Раніше я думала інакше і життя мені приносило різні сюрпризи. Наприклад, у мене на роботі дві жінки конфліктували через чоловіка Руслана. Так, як я одинока жінка, то стала мимоволі громовідводом в цих розборах. Хоч я всім видом показувала, що не цікавлюсь цим чоловіком, бо він не ходить до церкви і не цікавиться Богом. Якось одній із ций жінок почали дзвонити на телефон із погрозами та сваркою на російській мові. Всі підозри впали на мене. Розгорівся великий скандал. Спочатку я нічого не розуміла і мовчала. Одного дня Руслан підійшов до мене і демонстративно набирав на мобільному телефоні номер, з якого йшли погрози. Всі чекали, що задзвонить мій телефон. Та телефон мовчав, а я спокійно сиділа. Та після цього випадку жінка, якій погрожували, не втихомирилася. Вона щоденно принижувала мене, висміювала стиль мого одягу, дефекти моєї фігури тощо. Мені було дуже боляче переносити незаслужені образи, та я мовчала. Я втратила довір’я до людей і могла опиратися тільки на Бога. Багато зусиль для мене вартувало, щоб навчитися не виправдовуватися, а просто мовчати, приймати чужі гріхи. Потішала мене думка, що в день суду все стане явним. Коли інші ненавидять тебе, забудь про їхню ненависть, говорила я собі. Сатана їх використовує. Вони сліпі і потребують моєї молитви і любові. Будьте безкорисливі. Коли інші ображають вас, говоріть: «Ви мені подарували цю можливість для милосердя». Це золотий злиток. Подивімося на Розп’яття Ісуса, пожертвуймо це і забудьмо про себе. Ніколи не впадаймо в жалість до самого себе. І не дозволяймо сатані насміхатися з нас через інших. Побудьмо з Богом на самоті, читаймо Святе Письмо. Якби не було важко, подякуймо Богу за свої випробування. Це така висока форма молитви, коли ми не реагуємо на чужу злість. Ми маємо сказати «дякую» і робити те, що на нашу думку зробив би Ісус. Чинімо так, як не чинили ніколи раніше. Коли інші насміхаються над нами і кривдять нас, не відповідаймо їм зі злістю, а тільки з любов’ю. Якщо хтось нападає на нас словами – ідімо геть, навіть не слухаймо, що вони говорять. Повірте, це сатана говорить через них. Забудьмо їх і віддаймо як жертву. Зосередьмося тільки на Ісусі. Приходьмо до нього під час роботи. Постійно приходьмо в своєму серці. Бог завжди біля нас для того, щоби дбати про наші найменші потреби. Нехай у нас буде діалог з Богом.
Дорога до Бога важка, але нагорода велика. Всі шляхи, що ведуть до Бога вимощені радістю, щастям і миром. Всі інші дороги ведуть до руйнації, підлості і нікчемності. Світ промовляє нам вдарити свого ближнього, перед тим як він вдарить нас, але Ісус мовчав, коли його переслідували. Ісус так полюбив нас, що віддав своє життя. Давайте будемо вчитися наслідувати Ісуса Христа.
Категорія: Інше | Додав(ла): palomnyk (20.12.2010)
Переглядів: 949 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Прочанські вітання
[17.05.2024]
Вітаємо Ковбасюк Ірину зі Стебника з уродинами (0)
[17.05.2024]
Вітаємо паню Юстину Курчик з Дрогобича з народинами (0)
[13.05.2024]
Вітаємо з уродинами ім Оксану Калитчак з Турки (0)
Нові статті
[31.01.2022]
Чомусь мені все так здається... (0)
[27.01.2022]
Збірка заробітчанської поезії "Журавлині ключі" (0)
Свідчення
[07.09.2022][Враження]
Пісня "Ти моя Мати, Царице Небесна" (0)
[05.10.2021][Враження]
Відстані не мають значення, коли там мене чекають... (0)
[23.12.2019][Подяка]
Будьмо "скорі до слухання, повільні до говорення,  непоквапні до гніву" (0)
Друзі сайту


Копіюючи інформацію з сайту, робіть посилання на неї. © 2024